hur man läser bildäck för däck ålder

hur man läser bildäck för däck ålder

Om du vill kontrollera ålder på däcken på din bil, eller om du vill veta hur gammal däcken du ska köpa är att kontrollera ålder stämpeln är ganska lätt. Däck som är äldre än 6 år riskerar torra sprickor och röta, oavsett om de har varit på en hylla i ett däckverkstad väntar på att bli köpt eller på fälgar på din bil. Lär dig hur enkelt det är att läsa datumstämplarna och fastställa åldern på dina däck
1.
Leta DOT nummer på sidan av däcket. Det är lätt att hitta eftersom de första 3 siffrorna är "DOT". De visas på båda sidor av däcket, men de fyra sista siffrorna är däcket stämpel och att endast visas på bred sidoväggarna av däcket. Så, om du letar på däcksidan av dina däck, och det finns endast 7 eller 8 siffror efter bokstäverna "DOT", kan du troligen måste titta på det inre sidoväggen att hitta datumstämpel.
2.
Leta efter en 10 till 12-siffriga numret. De fyra sista siffrorna kommer att placeras i en oval och kommer endast att vara numeriska.
3.
Fastställa åldern på däcken genom att läsa de fyra sista siffrorna i full DOT nummer från sidovägg av däcket. De två första siffrorna i fyrsiffriga datumstämpel ange veckan på året däcket tillverkades. De två sista siffrorna i datumstämpeln nummer kommer att avgöra år den tillverkades. Exempelvis 1208, som de fyra sista siffrorna i full DOT nummer som visas på däcksidan av ett däck, skulle diktera att däcket tillverkades i 12: e veckan på året 2008.
4.
Använd denna kod för att ålder däcken på din bil och be att få se detta nummer innan de köper något nytt däck. Det är inte ovanligt att köpa ett år eller kanske två år gamla däck, men de nyare desto bättre och jämföra det med priset du blir debiteras för dem.

Tips och varningar


 • Däcket stämpel startades år 2000. Däck som är äldre än så bara hade tre siffror i däcket stämpel och om det är allt du har för ett däck stämpel, oroa dig inte om hur avkoda den. Byt däck eftersom de är över nio år gammal.


 • Relaterade artiklar


  vad som orsakar en ren bil att bli smutsig?
  hur man polera upp ett lager vax på en bil
  hur man tjänar pengar fastställande & säljer bilar
  hur man rengör en KLR förgasare
  hur man byter O2 sensor på en maxima
  hur man rengör insidan av en bil vindruta
  hur man lyfta upp en bil med en domkraft
  Hur fungerar gnista ett arbete plug-testare?
  hur auto Struts arbete
  hur man fixar en fast bakluckan