hur man kan anpassa en momentnyckel

hur man kan anpassa en momentnyckel

En momentnyckel är ett mycket viktigt verktyg för att hålla i din bil reparation verktygslåda. När du arbetar på din bil, det finns vissa reparationer som kräver att du kan ställa bultarna vid en exakt tryckreglering. Det är där momentnyckeln kommer in. Tillåter dig att justera inställningen till ett förutbestämt nummer, kommer det att berätta för dig när du har skärpt bulten tillräckligt. Vridverktyg kan spara mycket tid och bekymmer om huruvida de bultar för den del av motorn har skärpts ordentligt

Du behöver:.
Manual Auto reparation av ditt fordon.
Socket för din momentnyckel.


1.
Bestäm moment inställning du behöver använda den bult som du åtstramning. Du kan hitta denna information i en auto reparationshandbok för din bil. Det är oftast finns under specifikationerna avsnitt eller i avsnitt för den typ av reparation du gör på din bil.
2.
Leta reda på ratten längst ner slutet av din momentnyckel och Vrid ratten till önskad inställning som anges i din auto reparationshandboken. Till exempel, om den manuella säger att du behöver ansöka 100 fot pounds per kvadrattum (psi), vrid sedan ratten till numret 100.
3.
Leta reda på låsmekanismen spaken längst upp på momentnyckeln huvudet. För spaken hela vägen till vänster, så att skiftnyckel är vrida medurs (för att dra åt bulten).
4.
Anslut rätt storlek sockel för bulten som du måste skärpa på momentnyckeln, och sedan placera uttaget över bulten. Se tips avsnitt för anteckningar om uttaget storlekar.
5.
Vänd momentnyckeln tills du börjar känna motstånd från bulten, lyssna därefter på skiftnyckel för att göra ett klickande ljud. Momentnyckeln är utformad för att släppa och börja klicka när den når det vridmoment som du ställer på den.

Tips och varningar


 • momentnycklar, liksom regelbundna hylsnycklar , finns i olika storlekar, de vanligaste är 1 /4, 3 /8, 1 /2 och 5/8-inch uttag. Kontrollera att du använder ett uttag som passar din momentnyckel.


 • Relaterade artiklar


  hur man tar betalt en ATV batteri
  hur reparera nyckeln repor
  hur man byter olja på en Toyota Camry
  Vilka är de funktioner förgasarna?
  hur ändrar kabinen luftfiltret på en BMW X3
  hur man fixar din bil buckla med en hårtork
  hur man tar betalt en Audi batteri
  hur man vinterförbereder en bil
  Vad händer när läckande chocker inte ersätts?
  Hur fungerar gnista ett arbete plug-testare?