hur man byter en svans glödlampa

hur man byter en svans glödlampa

Ett av de enklaste saker att göra är att ändra en svans glödlampa i bilen. Nyare bilar egentligen inte ens behöver speciella verktyg. Vissa äldre fordon, jeepar, lastbilar fortfarande använda T-föraren, som en stjärna förare. Du kan få de flesta någon lökar du behöver för din bil på någon Biltema. Oavsett vad du tar bort bakljus, Byte av lampa liknar

Du behöver:. .
Rätt storlek glödlampan
En säker arbetsplats.
gummihandskar.
Star Driver.
 (T2).


1.
Först om du inte vet att du har en bränd glödlampa, kan du ha en person sätter dig i bilen för att se alla dina svans ljus, broms och back-up lampor är verkligen fungerar. Det är bra att göra grundläggande underhåll kontroller, på din bil, särskilt om bilen blir allt äldre.
2.
När du vet vilken glödlampa som behöver bytas, du öppnar din stam. Du vill också gummihandskar. Det finns vanligtvis en ratt eller fånga måste du vända och släpp för att haka av dörr lampan bostäder. När du slår det oftast moturs, kan du dra nu glödlampan församling lös. Remembering som glödlampan ut är att ta bort den brända lampan genom att trycka ner en liten fjäder, och vrida lampan en moturs halvt varv, dra sedan bort lampan. Du kan se två små bröstvårtor i botten på lampan som gör att lampan att bo trygga i huset.
3.
Som jag nämnde tidigare, vissa fordon måste du skruva loss baklykta täcka, sedan ser du huset från utsidan. Äldre modeller har denna typ av lampa borttagning.
4.
Så nu att du har rätt glödlampa, lägg den i det område där din gamla lampan var, och med bara motsatt riktning du tog bort det, du kommer att trycka ner och vrida lampan medurs, bara ett halvt varv, tills det tar stopp. Se till att alla är säker, den andra lampor är bra och tight, och nu placera lampan huset tillbaka till bakljus. Precis som du tog bort det, kommer du slår igen på ratten för att få den att passa tillbaka ordentligt. Stäng din stam, har någon kolla bakom bilen, bara för att se ljuset fungerar.

Tips och varningar


 • typ och watt lampan är skrivet på glödlampa, kan du skriva ner typ det är. Det sparar tid att inte behöva söka upp din lampa storlek varje gång du måste ändra dem.
 • Se bara till att du har rätt storlek av någon lampa. Det kan vara skadligt med fel storlek eller typ av lampa.
 • Kontrollera att glödlampan är uppradade, Tvinga inte.


 • Relaterade artiklar


  Hur bilen EGR-ventiler arbete?
  hur man kopplar ett bilbatteri
  hur man ladda ett batteri Gell
  hur man kan förbättra gas körsträcka i en jeep
  hur man använder startkablar
  hur man byter en Cheva S-10 (2002) termostat
  hur man byter en kupéfilter på en Toyota Sienna
  hur man roterar stål-skärp all-terrain däck
  hur man kan öka bränsleekonomi
  hur man rengör en KLR förgasare