hur du kontrollerar bilens batterivätska

hur du kontrollerar bilens batterivätska

När vätskan i batteriet går ner, är batteriet i princip död. För att återgå ditt batteri till sin fulla kraft, måste du ersätta den vätska och ladda batteriet. Så låt oss komma igång med att kontrollera bilens batterivätska
1
verktyg som behövs för att inspektera vätskan. batteriet är platt skruvmejsel, en tratt och en liter destillerat vatten.
2.
Håll gnistor och öppen eld borta från batteriet eftersom det kan medföra att batteriet exploderar. Använd alltid skyddsglasögon och skyddskläder vid underhåll av batteriet.
3.
Underhållsfria batterier är batterier som inte kan få service. Så om du har denna typ av batteri, behöver du inte lägga vätska till det. Lågt underhåll batterier är de vi kommer att kontrollera att det är vätska och tillsätt vid behov.
4.
Avlägsna locket på toppen av batteriet med hjälp av en skruvmejsel. Titta igenom varje cell och registrera vätskenivån på varje cell. Vätskan bör inte vara mer än en tum djup från toppen av batteriet. Om det är mer än en tum djup, tillsätt destillerat vatten med hjälp av en tratt tills den är i nivå.
5.
Placera batteriet mössor tillbaka. Du är klar. Om vätskan i batteriet försvinner snabbt, så att batteriet fall punkteras eller avgiftssystemet kan vara över laddning. Byt ut batteriet om målet är punkterad.


Relaterade artiklar


Felsökning av problem bränslepump för en Chrysler Sebring
hur du tar bort den inre dörrpanelen i en Saturn S-serien bil
hur man tar bilens katalysatorn för blockering
hur du ändrar din döda bilbatteri
hur man koka en förgasare
Vilka är symptomen på felaktigt gapped tändstift?
hur du tar bort rost från en lastbil stötfångare
hur man byter olja i bilen
hur du tar bort ett däck från en Mazda
hur man kan förbättra gas körsträcka i en jeep