Hur ofta ska du vaxa en bil?

Hur ofta ska du vaxa en bil?

Hjälp din bil behålla sin glans showroom med regelbunden vaxning. Men först, räkna ut hur ofta du behöver för att vaxa bilen. Vissa faktorer kommer att berätta när du behöver vaxa din bil, men för att vara säker, kan du utföra en pärla test

Du behöver:.
Ersätter luftfilter för Toyota Prius, som är specifika för bilens årsmodell <. br>Phillips skruvmejsel.

Frekvens av vaxning

Det rekommenderas att bilägare vax deras fordon ungefär en gång var 2 till 3 månader, enligt webb-cars. com, eller fler om bilen utsätts för tuffa förhållanden. Extrema mängder av regn eller vägsalt i kallt klimat kan kräva mer vaxning.

Bead Test

Ett bra sätt att berätta om det är dags att vaxa bilen är vid vattnet pärla testet. Stänka vatten på din bil, och om vattnet granula som utgör mer än 1/2-tums i diameter eller om det inte pärla upp alls, är det dags att vaxa bilen.

Tillämpa Wax

att korrekt tillämpa vax till din tvättas och torkas bilen, använd en ren, torr trasa och satte på ett tunt lager vax med en cirkelrörelse. Var noga med att göra detta på en skuggig plats för om vaxet blir för varm kan det torka för fort och blir svåra att ta bort. När vaxet är torrt, försiktigt polera bort det med en ren och torr trasa.

Inte Overwax

Försök inte att tillämpa en tjockare lager av vax i hopp om att du inte behöver vax så ofta, rekommenderar Webb-car. com. Det kommer bara bli svårare att polera bort vaxet.

Fastställande problem fläckar

Om det är dunkla fläckar eller ränder dimma i området med destillerat vatten och en 1 /2 tsk. av isopropylalkohol och torka sedan området rent.


Relaterade artiklar


hur du kan hjälpa din bil senast för 1 miljon miles
rensar koden oljebyte på en Toyota Prius
hur man spola bromssystemet på en 2003 VW Jetta TDI
hur man byter en Cheva S-10 (2002) termostat
Vad är syftet av en bil luftfilter?
Ta bort en solförmörkelse dörrpanelen
hur du tar bort en dekal bort av billack
hur man byter olja i bilen
förgasaren grunderna
hur man byter en stuga luftfilter i en Toyota Corolla