typer av drivremmar

typer av drivremmar

Drivremmar, ofta kallad fläktremmar, används för att överföra roterande rörelse mellan två axlar via en serie av remskivor. Denna roterande rörelse ger energi i många motormonterade tillbehör såsom bilmotorer, kompressorer, pumpar och frånluftsfläktar. Det finns fem vanliga typer av drivremmar

kilremmar

V-remmar, eller Vee bälten, används oftast för lätta elutrustning och apparater. Kilremmar passa i en djup, V-formade spår inuti trumman hjul, och ge hög dragkraft.

Poly-V Bälten

Poly-V remmar, som också kallas serpentin bälten, är platt på utanför och har flera Vee-formade spår på insidan. Denna typ av drivrem ger hög dragkraft på en traditionell V-rem i endast ett bälte.

V-Link Bälten

V-länk remmar liknar traditionella kilremmar, men är öppen och inte kräver användning av metallföremål fästelement. V-länk remmar används vanligtvis när hinder gör det svårt att nå drivremmen. Denna typ av drivrem tenderar att bli dyrt och har en begränsad lastkapacitet.

Planremmar

Flata remmar är lätta drivremmar som klarar höga hastigheter. Denna typ av drivrem har en tendens att halka eftersom det finns mindre dragkraft.

Kuggremmar

kuggremmar, som ibland kallas synkrona remmar, används i allmänhet låg effekt applikationer. Kuggremmar har tänder på insidan och inte är beroende av friktion. Kuggremmar har en mer begränsad effekt kapacitet än andra typer av drivremmar.


Relaterade artiklar


vad är symptomen på en igensatt katalysator?
hur att inspektera och underhålla din bil
hur man spola bromssystemet på en 2003 VW Jetta TDI
hur till check transmissionsolja i en Lexus sc300
hur man installerar en pump bil vatten
Hur man vet om en massa Luftflödesgivare är dålig
hur man berättar däckstorlek
hur man fixar din bil buckla med en hårtork
hur man använder startkablar
hur man byter olja på en Toyota Camry