hur till check fjädringskomponenter

hur till check fjädringskomponenter

Svårigheten att kontrollera fjädringskomponenter på din bil beror på vilken typ av fordon du har. Några fordon (de flesta personbilar) är utformade för komfort, andra fordon (lätta lastbilar och stadsjeepar) är konstruerade för. Även om du troligtvis inte kommer att hitta ett fordon med båda dessa element, i syfte att kontrollera fjädringskomponenter på din bil av säkerhets-eller slitage, du kanske komma ner och smutsiga

Du behöver:.
domkraft.
2 pallbockar.
Hjulklossindikator.
Creeper (tillval).
Skyddsglasögon.


1.
Börja fjädring kolla med det uppenbara. Med fordonet parkeras på en plan, hårdgjord yta, SKAKNING den främre hjulupphängningen genom att placera ditt knä på den främre stötfångaren och tillämpa din vikt till knä, för att studsa på fordonet. Du letar efter alltför studsa. Något mer än två studsar på ena sidan eller mer än tre studsar från sida till sida är ett tecken på försvagade fjädringskomponenter-troligen de stötar eller stöttor, men också den kanske spiralfjädrar eller bladfjädrar. Upprepa proceduren för den bakre stötfångaren.
2.
Lyft fordonets front med domkraft och pallbockar efter att gjort en hjulklossindikator bakom en av de bakre däcken. Krypa under fordonet på en ranka om du har någon och titta på de störningar eller stöttor. Visuella tecken på skada eller svaghet är fet läckage droppade ner axlarna i chock eller strut, eller ens caked-on smuts och skräp från vägen som klamrade sig fast vid fet läckage. Upprepa detta steg för bakaxeln när du flyttar stoppklots framför ett av framdäcken.
3.
Sänk fordonet och inspektera spiralfjädrar eller bladfjädrar. Leta efter avbrutna spiralfjädrar eller brast bladfjädrar. En kontrollampa tecken på en skadad våren är fordonet lutar åt ena eller knarrande ljud när man går över gupp oavsett storlek. Detta är en potentiellt farlig situation och måste tas om hand omedelbart. Broken spole eller bladfjädring kan äventyra säkerheten i fordonet och i vissa fall skift och orsaka mer skada på underredet eller däck på fordonet.
4.
Kontrollera Lings krängningshämmare ansluten till krängningshämmare bakom däcken. Vissa fordon har främre och bakre svajar barer och krängningshämmare länkar. Sway barer hantera sida till sida manövrerbarhet av ett fordon. En trasig krängningshämmare länk får göra uppskov skakis när turades till äventyras sidan.
5.
Kontrollera däckens skick. Ojämnt slitna däck willwreak förödelse med fjädringskomponenter på fordonet och kan vara farlig om däcken visar stålband eller dåligt kupade /fransiga. Eftersom det enda som skiljer fordon från vägen är däcket, det är en av dina viktigaste hantering och fjädringskomponenter.

Tips och varningar


 • När fordonet lyfts, kontrollera styrning komponenter för svaghet eller skada. Dessa inkluderar dragstång slutar, leder boll, armar rullställ och armar Pitman.


 • Relaterade artiklar


  hur man läser en fälgdiameter
  hur man gör en spänning test på en syresensor
  vad är en V8-motor?
  hur man läser en tjocklek i inches
  hur man byter luften i kabinen filtret i en Honda Accord
  rensar koden oljebyte på en Toyota Prius
  tar ut papper Färgtoning
  hur reparera nyckeln repor
  hur man byter en Mazda 3 oljefilter
  hur man byter o2 sensorn i en Mercury Grand Marquis