hur man läser siffror på bildäck

hur man läser siffror på bildäck

De siffror och bokstäver på sidan av bildäck kan vara svåra att läsa och förstå. När de förstås, kan siffrorna bidra till att fastställa däcktyp, däck bredd, bildförhållande, konstruktion typ, hjuldiameter, last index, hastighetskategori och den högsta inflationen nivån av däcket. Denna guide börjar på bokstäverna däcktyp och rör sig medurs runt däcket
1.
Hitta däcktypen genom att placera bokstäverna "P" eller "LT" på sidan av däcket. "P" avser att däcket är för en personbil. Den "LT" betyder att däcket är avsett för en lätt lastbil.
2.
Bestäm däcksbredden genom att läsa siffrorna direkt efter skrivelsen däcktypen. Detta antal kommer att vara 3 siffror och omedelbart följs av en "/. "

3.
Identifiera proportionerna av däcket från siffrorna efter "/". Detta är höjden av bredden på tvärsnitt. Denna siffra är 2 siffror och berättar den andel av höjd till bredd. Till exempel skulle 55 betyda höjden motsvarar 55 procent av bredden på däcket.
4.
Hitta den typ av byggandet av däcket genom den skrivelse som följer proportionerna. I skrivelsen kan antingen vara ett "R" eller ett "B" Bokstaven "R" står för radiella och innebär att lager av tyg som utgör längden däcket springa över däcket. "B" står för partiskhet och indikerar att lagren diagonalt.
5.
Identifiera hjuldiametern genom att läsa numret direkt efter byggandet brev. Detta 2-siffrigt nummer berättar bredden av däcket från ena änden till andra änden.
6.
Flytta medsols runt däcket, och leta reda på nästa nummer. Detta nummer avslöjar belastningsindex eller antalet pounds däcket kan hålla när den är helt uppblåst.
7.
Läs brevet omedelbart efter belastningsindex för att bestämma hastigheter. Det finns 13 olika hastigheter. Dessa värderingar är M, N, P, Q, R, S, T, U, H, V, W och Y.
M betyget är den lägsta med en maximal hastighet på 81 miles i timmen (MPH). Hastigheterna går successivt högre, stigande cirka 6 eller 7 MPH i taget tills V. V maximala hastigheten är 149 km /h, följt av W vid 168 MPH och slutligen Y vid 186 mph.
8.
Bestäm
högsta inflationen nivå genom att läsa tal följt av pounds per kvadrattum (ISKA). Använd en lufttrycksmätare att mäta strömmen PSI av däcket innan du fyller och fyll aldrig förbi detta belopp.

tips och varningar


 • Överskrid aldrig hastighetsgränsen vid körning baserat på din hastighet betyg. Detta betyg endast betecknar den högsta hastighet vid vilken däcket på ett säkert sätt kan köras innan permanent skada är skedd. Det är inte en rekommenderad hastighetsgräns.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter o2 sensorn i en Mercury Grand Marquis
  hur du tar bort mögel från en bil
  Hur man säljer begagnade bildelar på ebay
  hur man byter en Toyota Camry luft kupéfilter
  hur ändrar transmissionsolja i en Buick Park Avenue
  hur man väljer ett bilbatteri
  hur du gör din bil längre
  hur du ändrar din tråd uppsättningar
  hur man bogsera en bil med jeep
  hur man byter olja på en bil med över 200.000 miles