hur man byter olja i bilen

hur man byter olja i bilen

Om du byta olja i bilen, kommer du att spara mycket tid och vara säker på att du använt bästa tänkbara material.

Jag aldrig gå till en bil serviceverkstad för att få oljan bytt.

Du behöver:
Ramper att lyfta bilen eller domkraft och pallbockar
.  Oljefilter, oljefilternyckel, lyft gå med tång om filtret sitter fast, en pan att samla in använda olja, tillräckligt med olja för din bil.
 Handboken eller ma.


1.
Kontrollera att du har rätt typ av olja för din bil i rätt mängd. Det kommer att bli tufft att få det när du har startat, om du bara har 1 bil. Kontrollera även att du har alla verktyg och material, nya oljefilter, mm för hand.
2.
Tryck ramperna mot framhjulen på bilen och se de är raka och i linje med hjulet. Starta bilen och lägg den i en lägre växel, något som D2 istället för D om det är en automatisk växellåda. Du ska känna när bilen är korrekt i position på ramper. Stanna motorn och tillämpa nödbromsen. Ta ur nyckeln ur bilen och lägga den i fickan.
3.
Vänta ca 5-10 minuter, om motorn är varm. Vänta inte för länge vi vill ta bort slammet med det använda olja. Skruva loss avtappningspluggen. Jag gör detta iklädd latex tentamen handske som några olja är bunden att få på händerna. Placera försiktigt dräneringstråget under strålen med olja som du tar bort pluggen. Om du gör detta i din uppfart, använda en gammal filt eller täcke för att täcka utrymmet under motorn för att skydda enheten. Öppna huven och ta bort tanklocket på ovansidan av motorn.
4.
Ta bort oljefiltret. Om det sitter fast, kan du behöva använda en skiftnyckel eller en polygriptång. Låt allt rinna i 30 minuter eller så. Detta är oftast inte sker på stationerna auto tjänsten. Efter det, installera ett nytt filare, läs anvisningarna för att dra åt för hand och att tillämpa en film av olja på packningen. Som kommer att göra bort lätt, nästa gång du byter olja. Installera avtappningspluggen, med en ny packning om det behövs. Lägg den önskade mängden olja och stäng påfyllningsskruven. När en mekaniker glömde att göra det och min bil hade olja stänkte över hela insidan av huvan.
5.
Om allt gick bra, ta bort tråget och överföra olja i en lämplig behållare för återvinning. många bildelar butiker accepterar använt olja för återvinning utan kostnad. Kör bilen i omvänd utanför ramper och städa upp och samla in de verktyg etc.


Relaterade artiklar


Vilka är symptomen på felaktigt gapped tändstift?
hur man gör en spänning test på en syresensor
vad är tecken på en dålig bränslepump?
hur man dumpa avfallet uttag på en RV
hur man fixar en bullrig bil dörr
hur du tar bort en Toyota Sienna dörrpanelen
vad är syftet med topplock i bilar?
hur man rengör förgasaren från en 2-takts motor
hur man koka en förgasare
hur man byter en Cheva Tahoe kupéfilter