hur en elektrisk fläkt fungerar i bil

hur en elektrisk fläkt fungerar i bil

Du behöver:
trädgårdsslang
. Nylonborste.
Trasor.
Färgborttagningsmedel.
Sprayflaska.
Tratt.
Stålull, grova och fina betyg.
Flytande sandpapper.
Sprit.
Isopropylalkohol.
Katalyseras uretan klarlack måla.

Montering

De flesta elektriska fläktar är monterade direkt till kylaren själv och innehåller sina egna svepning för maximal kylning. Factory fans brukar bultade i med hjälp av olika konsoler för montering och eftermarknad de för fordon som inte kom med elektrisk fläkt använder en speciell zip tie-liknande monteringssystem som utformats speciellt för radiator tillämpningar. Om den elektriska fläkten är monterad på motorn sidan av kylaren (eller baksidan), så är det en avdragare fläkt, vilket betyder att det drar luft genom gallret och över kylaren kärna. Om fläkten är monterad på grillen sidan av kylaren (eller utanför), så är det en pusher fläkt och förskjuter luften över kärnan på detta sätt. Puller fans är i allmänhet mer effektiva, men på grund rum motorrummet frågor eller motordriven fläkt placeringen kan en tryckande fläkt vara nödvändig. Vissa fordon använder en dubbel elektrisk fläkt setup för maximalt luftflöde.

Ledningar

På grund av arten av en elektrisk fläkt, måste den använda el för att fungera. I ett fordon Applikationen kommer att använda sig av 12-volt system på plats i bilen till makten dess motor. Fläkten kommer att ha minst en negativ och en positiv tråd som kommer från motorn. Vissa fans kommer att köra tillbaka om du vända dessa, så se till att de är fast i rätt terminaler. Stock fans kommer att gå genom ett kabelnät och, många gånger, att anslutas till termostatisk registeransvariga, medan eftermarknaden dessa är ibland helt enkelt anslutas till en omkopplare i passagerarutrymmet så att föraren kan bestämma när fläkten slås på och när det stängs av.

termostatstyrd kontroll och luftkonditionering

Stock elektriska fläktar brukar hakas i någon form av termostat avsändare så att den startar först när motorn når en viss temperatur förinställd i termostaten. Stock fans kommer också att drabba helst luftkonditioneringen drivs för att säkerställa att den extra belastningen för att driva kompressorn inte i onödan öka motorns värme. Vissa eftermarknaden fläktar finns med termostater, och vissa kan även programmeras av ägaren att sätta på och stänga av när en viss temperatur har uppnåtts. Om den elektriska fläkten inte kommer på när luftkonditioneringen är aktiverad, kan det vara problem med den registeransvarige eller ledningar, eller ens fläktmotorn själv. Det är möjligt att bänkprovning fläkten genom att haka de negativa och positiva kablar direkt till batteriet i en minut för att se hur fläkten. Om fläkten startar och sänker med konstant hastighet, är problemet troligen i termostaten eller ledningar.


Relaterade artiklar


hur du tar bort repor från en svart bil
hur man fixar en bränd hål i en bilbarnstol
Hur berätta om O2 sensor är dåligt i en ford explorer
hur man installerar en EGR ventil på en Mazda skyddsling
hur man rengör strålkastarna film
hur man byter en Ford ljus pickup svans
hur man förlänga livet på bilens automatlåda
hur du kan få en termostat i en bil
Hur fungerar en universell gemensamt arbete?
hur man ändrar en syresensor på en Honda Civic