hur du håller din bil grön

hur du håller din bil grön

För att hedra Earth Day, här är några enkla tips som förarna kan använda för att bli mer miljömedvetna i sina dagliga körvanor. Det är lätt för bilister att göra sin del för att minska utsläppen och hålla sina bilar, stadsjeepar och minibussar i tip-top väglag för optimal prestanda

Du behöver:. .
CarMD Handheld Device
Tire Pressure Monitor.
Servicehandboken.
Utsläppsprovet Information.


1.
Undvik onödig körning genom att planera dina resor klokt, vilket effektivt rutter och stopp och köpa online när du kan.
2.
Håll din bil väl underhållna av följande bilens servicemanual och få regelbunden oljebyten.
3.
Sörja däck underhåll, slitbanan och inflation. Ett ordentligt pumpade däck kan öka gas körsträcka 10 procent till 30 procent. (Idealiskt inflationen ska anges på sidan av däcket).
4.
Dra åt tanklocket efter varje fylla upp.
5.

Limit tomgång. Visste du tomgång i mer än 10 sekunder använder mer gas och orsakar mer föroreningar än att helt enkelt starta din motor?
6.
Välj den mest effektiva fordon för din livsstil (om du inte behöver en 8-plats SUV på regelbunden basis, inte köpa en. stället överväga att hyra en större bil för de få tillfällen där du behöver det). Om budgeten tillåter, överväga att köpa en grön bil, som en hybrid.
7.
Få din varje eller vartannat årliga utsläppen test. En majoritet av stater och vissa lokala myndigheterna kräver att du kan få din bil "smogged" innan du kan sälja den eller registrera det.
8.
Kör aldrig för längre tid med en upplyst "Check Engine" ljus. En produkt som kallas CarMD (www. CarMD. com) är avsedd att hjälpa genomsnittlig förare lösa "Check Engine" problem. Sedan 1996 har den amerikanska regeringen krävde att alla personbilar, lätta lastbilar, stadsjeepar och minibussar-utländska och inhemska-att ha ett inbyggt diagnossystem. Detta system för tidig varning letar efter problem med utsläpp effekt och utlöser Check Engine lampan på när ett problem uppstår som negativt kan påverka fordonets utsläpp utgång. En Check Engine ljus kan innebära allt från en lös tanklocket, vilket minskar gas körsträcka, till en mer katastrofal och kostsamt problem som negativt kan påverka ett fordons säkerhet och skadar miljön.

CarMD handdator pluggar i en bilens instrumentbräda för att kontrollera dolda problem i sekunder. Förare kan använda den för att få väg-resa klar, inspektera begagnade bilar, lösa problem med motorn och fånga utsläppen problem innan de kan orsaka skador på miljön. Tio procent av alla fordon på vägarna i dag har en belyst Check Engine ljus. Du kommer inte att vidarebefordra dina statligt uppdrag utsläpp ("smog") testa om din check engine lampan lyser. När ett problem har hittats kan den CarMD testare och PC-program berätta varför det är på och låta dig skapa en personlig diagnostisk rapport på sannolika skäl och beräknade reparationskostnader för att hålla bilverkstäder räkningar låg.


Relaterade artiklar


hur man spola bromssystemet på en 2003 VW Jetta TDI
hur du tar bort bilradion statisk
Hur man testar termostaten i bilen för att se om den fungerar normalt
hur du tar bort fläckar från skinn bilsäten
hur du ändrar ditt frostskyddsmedel och kylmedel
Hur vet man att en värmare kärna är ansluten
Hur ansöker man röra upp färgen för bil repor
hur du tar bort reservdäcket på en Toyota 4runner
hur man dränera en radiator på en Cheva blazer
Ta bort en solförmörkelse dörrpanelen