hur du ändrar din tråd uppsättningar

hur du ändrar din tråd uppsättningar

Ändra din gnista sätter tändkabeln är en av de enklare DIY underhåll jobb ute. I själva verket är det en ganska okomplicerad process. Om du har en iPod kan du ladda ner en video podcast (länkad nedan) som tillhandahåller visuella instruktioner. Har du inte en iPod? Vi har det du behöver. Du kan kolla in videon på Autolite hemsida:

http://www. autolite. com/carcare/howto. php

http://www. autolite. . com/carcare/podcasts/eng_autowire. mp4

Du behöver:
Autolite Professional Series Wires.
Skruvmejsel eller skruvnyckel.


1.
Leta reda på tändkablarna på fordonet.
2.
Ta bort tråd som håller klipp och skyddande beläggningar. Var försiktig, eftersom dessa klipp kan vara sprött och bryts lätt. (Flera klipp kan hålla tändkablarna på plats, så se till att ta bort dem. ) Alla kablar bör vara fullt exponerad och fri att röra sig.
3.
Break bagageutrymmet lösa genom att vrida det 90-180 grader. Ta tag i botten av bagageutrymmet ordentligt och ta bort den. (Aldrig dra ut den genom kabeln. )
4.
Försiktigt bort kabeln från klämmorna. Följ kabeln till fördelarlocket och koppla ur det.
5.
Placera en liten mängd silikonfett innanför distributör slutet av kabeln. Anslut distributör slutet av en ny ledning till fördelarlocket. Ett hörbart "klick" indikerar att uppstarten sitter ordentligt fast.
6.
Dra ny kabel längs motorn med hjälp av befintliga klipp och vasaller. Detta kommer att förhindra skador på den nya kabeln från höga temperaturer motordelar. Smörj insidan av tråd stöveln med silikon fett och sedan Ta tag i tändstiftskontakten och knuffar till det tändstiftet tills terminalen engagerar. Ett hörbart "klick" indikerar att uppstarten sitter ordentligt fast.
7.
När längsta tråden har ersatts, upprepa för nästa längsta kabeln i uppsättningen. Fortsätt, en tråd i taget, tills den kortaste tråden har ersatts.
8.
Efter nya tråd som har installerats, inspektera alla kablar och kontrollerar att de är ordentligt dragna .
9.
Återmontera alla klämmorna eller skyddande beläggningar som hade tagits bort. Ingen av ledningarna ska vara i kontakt med många andra motordelar som kan orsaka skada.
10.
Starta bilen. Om den misständer eller går på tomgång ungefär, stäng av motorn och kontrollera att alla anslutningar sitter ordentligt. Se till att ingen av trådarna korsar och att den nuvarande tändföljd matchar servicehandboken.

Tips och varningar


 • När underhålls regelbundet, väl fungerande tråd sätter bidra till att undvika fordon tändstift misständningar som kan orsaka dålig motorprestanda och slösa med bränsle.
 • Det bästa sättet att ersätta tändkablarna är en i taget. Börja med den längsta tråden på motorn, och ersätta den med den längsta kabeln i uppsättningen. Arbeta dig ner till den kortaste tråd, tills alla används. Ta inte bort mer än en i taget, så du kan inte tappa bort dem. Var noga med att sträcka trådarna med hjälp av befintliga klipp och vasaller så att den nya kablar inte kan komma i kontakt med grenröret eller andra höga temperaturer delar.
 • inte rädd att be om hjälp. Om du inte är bekväm med det förfarande, överväga att ta bilen till en certifierad mekaniker.
 • Utför den här installationen endast när bilen är avstängd och kall motor.


 • Relaterade artiklar


  Hur bilen EGR-ventiler arbete?
  hur du tar bort en Toyota Sienna dörrpanelen
  hur du justerar tomgångsvarvtalet på en elderbrock förgasare
  hur man installerar Nissan Altima tändstift
  hur man förlänga livslängden på din bil
  hur man sparar på kostnader bilunderhåll
  hur du ändrar rotorer på en Chevrolet Malibu
  hur man installerar ett luftfilter i en suv
  hur man byter chock bussningar
  Hur komprimera fjädrarna