hur man återställer datorn på en Hyundai Santa Fe

hur man återställer datorn på en Hyundai Santa Fe

Återställa datorn på en Hyundai Santa Fe är enkel. Återställ datorn på rätt sätt, investera i en handhållen ficka scanner /kodläsare /kod suddgummit. Eftersom OBD II (omborddiagnos) genomfördes under 1996 har priset och tillgången på dessa praktiska enheter blir tillgängliga

Du behöver:.
OBD II kod läsare /code suddgummi
. Metric hand-nyckel som (frivilligt).


1.
Leta reda på DLC (diagnostisk-link anslutning) under förarsidan instrumentpanelen. Det är formad som en trapets. Hänvisning till den kod-läsaren plugg att fastställa storleken och formen på kontakten. Anslut kod-läsaren utlopp i DLC.
2.
Vrid tändningsnyckeln till knappen på /motor-off läge. Detta kommer att bli 2 klick i tändningen.
3.
Läs informationen om kodläsare. Innan du återställer koden /dator, använd pilen funktion på enheten för att läsa koderna.
4.
Skriv ner kodnummer (s) och spara denna information. Om motorn MIL (fel-indikatorn, även känd som "check-engine light") tänds igen på grund av ett dubbelbeskattningsavtal (diagnostisk-felkoder,) scanna datorn med kodläsare. Om koderna stämmer, kan en större reparation är nödvändigt.
5.
Flytta pilen till "Radera" eller "klar" alternativet på kodläsare och tryck på enter-knappen. Följ anvisningarna på menyn och radera koden. Koppla ur kodläsare och starta motorn. Kontrollera om check-motorn ljus slocknade.

Tips och varningar


 • Se till att köpa en kod läsare med en kod-radera alternativ. Billigare enheter kan bara läsa koden. Ett billigt sätt att återställa datorn på en Santa Fe är att koppla den negativa batteripolen i några minuter. Detta alternativ kommer inte att tillåta dig att läsa DTC som utlösts av MIL. Koppla bort batteriet terminalen kommer också att raderas allt från förinställda radiostationer till klockan.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort rost från krom hjul
  hur man byter stuga luftfilter i en Honda Civic
  hur man kan kontrollera nivåer Honda växellåda
  hur man byter en baklykta på en Pontiac Grand Prix
  hur man rengör bläck bort av läder bilsäten
  vad är en V8-motor?
  hur man läser en tjocklek i inches
  hur man installerar ett luftfilter i en suv
  hur man byter en kamrem på en Honda
  hur man kan tjäna pengar sälja begagnade bildelar på ebay