hur man ansöker bilvax

hur man ansöker bilvax

Många bilägare tvätta sina bilar i en tvätthall, kör det genom cykler, och räknar med att det kommer att räcka för att göra bilen fortfarande blankt och vackert. Med tiden kommer dock föroreningar och elementen ta en vägtull på bilens lack om du inte tar dig tid att vaxa då och då.
Tillämpa vax inte riktigt ta lite tid och ansträngning, men det är värt det i längden. Bilvax skyddar din lack från elementen och kommer göra din bil ser helt ny längre.

Du behöver:
bilschampo
. vatten.
carnauba bilvax.
minst fem microfiber dukar.


1.
Rengör bilen noggrant för hand med bilschampo (eller diskmedel) och vatten, eller i en automatisk biltvätt. Skölj och torka bilen noggrant att förbereda sig för vaxning. Städning är ett nödvändigt steg-annars kommer du att fånga smuts och andra skadliga skräp under vaxet
2
Doppa mikrofiberduk i behållaren för carnauba bilvax. . . Du kommer att börja med ett belopp om storleken på en halv dollar mynt.
3.
Gnid vax över huven på bilen i ett tunt lager. Flytta vax över varje avsnitt, gnugga det i små cirklar lite bredare än din hand. Re-doppa duken i behållaren av vax som behövs.
4.
Vänta en stund, så att vaxet att bosätta sig i lite. I svalare temperaturer kommer detta att ta en stund längre än i varmt eller hett väder.
5.
Gnid en ren mikrofiberduk över vaxet i breda cirkelrörelser. Du kommer att plocka upp överflödigt vax samt lades ut glans nu.
6.
Polera bilen med en annan ren mikrofiberduk.

tips och varningar


 • har gott om extra mikrofiber dukar till hands för stora fordon, eller om du ansöker misstag för mycket vax och behöver polera mer än en gång. För bästa resultat, vaxa bilen på ett varmt, men inte het, molnig dag
 • Lämna inte vax på utan polering den i minst en timme efter applicering -. Detta kan göra det svårt att polera vax.


 • Relaterade artiklar


  hur man koka en förgasare
  vad som orsakar ojämn däckslitage?
  hur man byter luften i kabinen filtret i en Honda Accord
  hur man spola bromssystemet på en 2003 VW Jetta TDI
  typer av motorolja
  hur ta reda på vad sändningen är i en bil
  hur bilbatterier arbete
  Hur en början bilmotor?
  hur man vinterförbereder en bil
  hur man underhåller en släpvagn