hur du justerar förgasare

hur du justerar förgasare

Förgasaren är faktiskt hjärtat i ditt bränslesystemet. När det fungerar som det ska, kommer det att skicka bränsle genom systemet i precis rätt tid så att din motor körs på topp optimal prestanda. Men ibland kommer förgasaren att behöva justeras beroende på förändringar i utomhustemperaturen, som olika bränslen som använts eller vanlig användning. Förgasare är ganska lätta att justera och kontrollera inställningarna rutinmässigt kommer att hålla ditt fordon fungerar effektivt

Du behöver:.
Skruvmejsel.


1.
Stäng av motorn och ta bort luftrenaren från toppen på din förgasaren genom att skruva loss vingmuttern hand och lyft luften renare bort av förgasaren. Om din luftrenare har slangar fäst vid den, ta bort slangar och lyft renare bort från förgasaren.
2.
Lokalisera de två justerskruvarna på den nedre främre delen av din förgasare. Dessa skruvar kontrollera din luft /bränsle blandningar.
3.
Vrid båda justerskruvarna till höger med en skruvmejsel tills du inte kan vrida dem längre. Vrid skruvarna bara tills du känner ett fast motstånd. Dra inte åt skruvarna.
4.
Vrid justerskruvarna motsols 2 1 /2 varv vardera och sedan starta motorn. Låt motorn gå tills den värms upp.
5.
Lyssna på motorn och om det verkar vara att klippa ut eller svälta för bränsle, vrid justerskruvarna bara tills det jämnar ut. Du vill inte vända det för mycket eller du ska köra alltför rik och avfallsbränsle. Vrid skruvarna bara så att motorn inte kommer att dö ut.
6.
Stäng av motorn när du är nöjd med dina inställningar är korrekta. Låt motorn svalna en stund och sedan starta det en gång till bara tillräckligt länge för att kontrollera tomgång.

Tips och varningar


 • alltid vänta tills motorn värms upp innan du gör några justeringar av förgasaren.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort en fläck rost från en bil
  hur man roterar radialdäck
  hur man byter stuga luftfilter i en Honda Civic
  Varifrån motorolja ifrån?
  hur rinna servostyrning
  hur man rengör plast vindskydd
  bort vägsalt från en bil interiör
  hur våt sand plast
  hur du ändrar din olja
  tecken på att en bränslepump går dåligt