hur man väljer däck till din bil

hur man väljer däck till din bil

Välja däck till din bil kan vara förvirrande om du vill uppgradera till en alternativ däck storlek och prestanda. En tumregel med mest välrenommerade återförsäljare av däck är att man aldrig ska gå ner i däcket variabler, men du kan alltid gå upp. Till exempel, om bilens rekommenderade däck från tillverkaren tyder på en given hastighet betyg, kan du köpa en eftermarknad däck med högre hastigheter, men inte köpa en med en lägre hastighet betyg

Du behöver:.
tvål och vatten.
Vax och fett remover.
Automotive maskeringstejp.
Automotive kropp primer.
220 -. Och 600-slippapper
Paint penna.
Automotive klarlack.
1000-slippapper.
Automotive gnugga förening.


1.
Leta reda på däcket etikett för din bil. Det är mest troligt i förarsidan dörrkarm eller på förarsidan själva dörren. Andra möjliga platser skulle vara en etikett i handskfacket. Vissa Fords placera den i passagerarutrymmet bakre dörrkarm. Denna etikett kommer att ge dig all information om de däck som tillverkaren rekommenderar, inklusive storlek, föreslog lufttryck, hastigheter, lastkapacitet och eventuella suppleanter däckstorlekar som också skulle fungera på din bil.
2.
Skriv ner informationen på däcket etiketten på ett papper.
3.
avläsa informationen. Till exempel skulle P 185/65 R15 88H tydas på detta sätt: P står för däcktypen, i detta fall en "passagerare" betygsatt däck. De 185 är bredden på däcket i millimeter mätt från botten av pärla på en däcksida till den andra. Den 65 innebär att proportionerna av däckets sidovägg är 65 procent av däckets bredd. R står för "radial". De 15 är diametern på däck i inches. Den 88 är lasten förhållandet för de särskilda däck, i detta fall 88 kan tyda på däcket kan hålla upp till 1,235 pounds. H är hastigheten för däcket, i detta fall, är en H-klassad däck konstruerade för att tåla hastigheter upp till 130 miles per timme. Se tabellen i Resurser för alla omvandlingar.
4.
Bestäm vad du vill nya däck till. Om det bara är att byta ut de du har på grund av ålder och eller normalt slitage, kommer att tröttna återförsäljare och återförsäljare rekommenderar att du ersätter däcken baserad på däcket etikett på din bil. Dessa särskilda medelstora däck mättes och övervägas för din bil när den tillverkades. Du kan öka belastningen, hastighetskategori och jämn storlek, men det skulle vara rekommenderat att ha ett däck återförsäljare eller återförsäljare mäta och konvertera dina däck storlek innan du köper och installerar dem. Köpa en högre däcket kommer att manipulera dina vägmätare och avläsningar hastighetsmätare. Ökad däck höjd och bredd kan medföra att däcket gnugga på innerskärm väl när man vänder.
5.
Om du inte bryr dig om någon specifik design eller utseende eller prestanda, stick med däcket etiketten och köpa den rekommenderade däck till din bil.
6.
Om du letar efter ökad belastning område (för ljus eller vanliga lastbilar) eller en ökad hastighet betyg, eller om du vill fylla däcket väl med en högre och bredare däck, kolla med en däckhandlare eller återförsäljare se vad dina alternativ för det fordonet. Många ansedda däckåterförsäljare kommer att ha ett diagram mått konvertering som kan visa dig hur man manipulerar däck höjd och bredd som grundar sig på den utsedda däcksdimension för fordonet utan att kompromissa med last eller hastighet betyg på däcket.


Relaterade artiklar


hur man berättar däckstorlek
hur man läser ett däck mätare
hur man får blod ur bilklädslar
hur man väljer däck till din bil
hur man rengör krom på en motorcykel
hur man kan kontrollera nivåer Honda växellåda
hur man byter en syresensor på en Dodge Stratus
hur man byter ett däck trycksensor övervakar systemet
hur man väljer ett bilbatteri
hur man sparar på kostnader bilunderhåll