hur man rengör kablar bilbatteri

hur man rengör kablar bilbatteri

Bilbatterier med gamla, "våt cell" teknik har en historia av frätande bygga upp på batteripolerna och slutar kabel. Den kemiska reaktionen som skapas i en elektrisk bränslecell koncentrera kring anslutningarna på batteriet och kraftkablar försörjning. så småningom denna blandning av gaser och luft skapar korrosion bygga upp, och det minskar effektiviteten i kretsen. Utan rengöring, kommer korrosion tömma batteriet och gör det inte starta en motor. Välskött batterikablarna kommer att resultera i ett batteri med längre livslängd och tillräckligt slänga makt för att vända på en kall motor när frågade, varje gång.

Du behöver:
korroderade kablar
. Skiftnyckel istället.
Skruvmejsel.
Bakpulver.
Tandborste.
Tyg trasa.
Vatten.


1.
Blanda 2 msk. bakpulver i 8 dl vatten.
2.
Använd en sked för att agitera vätskan tills bakpulver är helt upplöst.
3.

Lägg 2 msk. bakpulver i en skål. Ta en tandborste och fukta den i vatten och bakpulver lösning. Ställ sedan in den i skålen med torra bakpulver. Placera den åt sidan.
4.
Använd en kombination av skölj och skrubba metoder att ta bort alla frätande smuts och skräp.
5.
Lossa båda batteri kabelklämmor från inlägg laddning av korroderade.
6.
Ta kabeländarna från batteriet när klämmorna har lossnat nog att dra ledningarna fria från batteriet inlägg.

7.
Ta bort den svarta, negativa kabeln och sedan den röda, positiva kabel. Batteriet kabelklämmor kommer att behöva hållas från att komma i kontakt med batteripolerna efter att de är bortkopplade och under rengöring av batterikablarna.
8.
första slips den svarta, negativa batterikabeln tillbaka från batteriet med en buntband så att änden av kabeln kan rengöras bort från batteriet. Gör samma sak för den röda, positiva kabel när den har tagits bort också.
9.
Följ svarta, negativa batterikabeln tillbaka till de oprioriterade, mark ankare. Både kabel kan vara sårbara för frätande effekt råna uppbyggd. Hitta den svarta, negativa batterikabeln ankare läge och rengör kabeländen här först.
10.
Medan säkrade i position, päls marken ankare där den negativa batterikabeln slutar vid motorn med bakpulver och vatten lösning. Låt stå i tre till fem minuter.
11.
Pensla kabeländen och fästelement på motorn med en tandborste laddad med en torr bakpulver. Låt stå i trettio sekunder och häll av blandningen lösning av bikarbonat och vattnet över denna korsning nytt. Torka och rengör med en trasa efter rengöring.
12.
Sänk både kabel slutar med klämmor i lösningen av bakpulver och vatten i upp till fem minuter. Denna rengöring bör eliminera alla frätande uppbyggd på det yttre ytor kabel, klämmor kabel och batterikabel skyddande beläggning.
13.
Använd mättade bakpulver och vatten lösning på upplösning någon uppbyggnad av frätande material. Använd sedan en mer koncentrerad lösning med en tandborste för att ta bort material i spår och trådar kabel som är synliga.
14.
Använd torr bakpulver och tandborste för att få mer av det reaktiva materialet inne i spåren och trånga hörn av kabeländarna och klämmor.
15.
Skrubba insidan och utsidan av kabelklämmor och kabeländar som visar metall eller kabel delar. Häll lösningen över änden efter skrubba och skölj sedan med rent vatten och torka med en trasa.
16.
Fäst och säkra båda kablarna tillbaka till batteriet, som ersätter den röda, positiva batteri kabel först och sedan minuskabeln.
17.
Täck klämmorna med post beskyddare för att minska den mängd vatten som kan nå dessa anslutningar. Tillsats av syre och vatten öka mängden korrosiva material ett gammalt batteri kommer att producera och kan hanteras med enkla skyddsåtgärder som finns angivna här.
18.
Byt den yttre batterilådan panel eller nära fordonets huva. Ta bort frätande material och bygga upp från kablar bilbatteri och bil inlägg batteri som råna ett batteri från veva makt för att starta en motor.

Tips och varningar


 • Place anti frätande brickor vid foten av ett batteri terminal under ett batteri kabelklämma att hjälpa till att minska frätande bygga upp. Använd inte vaselin på terminalerna för att förhindra korrosion. En gel kan faktiskt förhindra att batteriet från att fokusera avgiften i kabeln klämma och i kabeln effektivt, minska cranking makt av en gammal eller ny batteri.
 • arbeta på minuskabeln är första viktiga. Ta bort den röda kabeln först, och du lämnar dig själv öppet för oavsiktlig shorts som kan explodera en sliten batteri, eller skapa en elektrisk brand i kabelnätet. Arbeta alltid från svart till rött när du tar bort kablarna från ett batteri, och i omvänd när man installerar för att förhindra att därigenom skapa en farlig arbetsmiljö.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort rost från krom hjul
  hur man rengör krom stötfångare
  hur du tar bort röken lukten från bilens ratt
  hur man byter stuga luftfilter i en oändlighet
  När ska ersätta ett bilbatteri
  hur man byter en kupéfilter på en Toyota Sienna
  hur man kan kontrollera för slitna fjädringskomponenter
  hur man gör pengar på att sälja bildelar från bilen
  hur man väljer ett bilbatteri
  hur du tar bort repor från krom stötfångare