Vad är funktionen av stötdämpare?

Vad är funktionen av stötdämpare?

Stötdämparna är en viktig del av ett fordon suspensionssystemet. De flesta av fordonen har chock gång absorbatorn för varje fordon däcket. Varje stötdämpare ger betydande styrka och funktionalitet till ett fordons fjädringssystem

Limit Karosseri Movement

Huvudsyftet med stötdämpare att begränsa den totala rörelse fordon kroppen, eller gungning. Som ett fordon körs, kommer kroppen att gå upp och ner eller från sida till sida i olika omfattning i samband med kör-och vägförhållanden. Denna typ av fordonets rörelser hålls i schack genom stötdämpare.

Stabilisera fordonshastigheten Ride

Beroende på väglag eller körstil, kan ett fordon gå från jämn och kontrolleras för att gropiga och oregelbunden under en kort tidsperiod. Stötdämpare stabilisera den totala Fordonets, förhindra ett överskott av karossen lutar eller rullar i någon riktning, särskilt vid kurvtagning eller navigerar skarpa svängar. Denna stabilisering ger en större kontroll av fordon och stabilitet.

Stabilisera fordonsdäck

De flesta bilar har en stötdämpare per fordon däck. Varje individ stötdämpare, förutom att styra rörelser karossen och rida, utövar en oerhörd stabiliserande kraft på varje fordon däcket. En stötdämpare förhindrar ett fordons däck från hoppande eller studsar i ojämn eller hackig terräng och bidrar till att ett fordon däck planterade stadigt på marken eller vägbanan.

Minimera däckslitage

Efter att hjälpa till att stabilisera och kontrollera förflyttningar av ett fordon däck, hjälper en stötdämpare för att minimera däckets slitbana slitage. Däck som hålls stadigt mot marken och hålls på plats av ett företag stötdämparen längre och uppleva mycket mindre slitage.

minska de totala Uppskov Wear

stötdämpare är bara en del av fordonets totala fjädringssystem. De flesta fordon använder en kombination av olika bladfjädrar, spiralfjädrar och stöttor att stabilisera och styra fordonets rörelse. Stötdämpare absorberar i grunden och avleda en stor del av ursprungliga väg effekter och /eller kroppsrörelser. Vad stötdämpare kan inte innehålla får vidare till andra delar av fordonets fjädringssystem.


Relaterade artiklar


hur man berättar däckstorlek
hur man hittar en liten luft läcka på dina däck
felsökning av en ford system taurus bränsle
hur man kan tjäna pengar sälja begagnade bildelar på ebay
hur du tar bort repor från krom stötfångare
vad är en syresensor i en bil?
hur du packar lagren om bromsarna
hur söker gamla bildelar
hur man rengör plast vindskydd
Syftet en kamrem