vad är en syresensor i en bil?

vad är en syresensor i en bil?

Att veta vad din bil syresensor gör och varför det är så viktigt kan göra kostnaden för att ha den ersatte lite mindre smärtsamt. En historia av sensorn, en förståelse för den gör och några fakta om enheten hjälper dig att förstå varför det är så viktigt

Du behöver:
penetrerande olja
. Domkraft och 2 pallbockar.
Ratchet.
Lambdasondens nyckel.
Höga temperaturer nickel antikärvmedel.

Historia

syresensor, eller "O2" sensor, uppfanns som förgyller bränsleinsprutning. På 1970-talet, när motorer med bränsleinsprutning började bli tillgängliga, behövs Engine Control Unit (ECU) att veta hur mycket luft eller gas inte bränns efter det lämnade motorn. Syresensorn utvecklades för att mäta avgaser av motorn så att ECU bättre kunde direkt insprutning av bränslet i motorn

Funktion

syresensor serverar en mycket enkel ändamål -. Mäter graden av syre, kväve och bränsle lämnar motorn cylindrar. Om sensorn känner av en hög grad av bränsle, minskar ecu mängden bränsle in i motorn. Om syre sensorn känner av för mycket luft, ger ECU mer bränsle till motorn.

Lifespan

Som ni kan föreställa er, en sensor som övervakar motorns avgaser är ständigt utsatt för rök. Om en bil brinnande olja eller kör "rik", partiklar och kemikalier utgör rester på syresensor, orsakar det att misslyckas. Vid denna punkt, "check engine" tänds för att varna dig av misslyckande.

Expert Insight

syresensorer är i allmänhet finns i grenröret omedelbart efter att motorn i avgasledningen. De flesta bilar har minst två sensorer. En i grenröret, och en annan i eller efter katalysator

äldre bilar

När bilar blir äldre och utvecklas mer problem, minskar behovet av att ersätta syre sensorer. Om en bil läcker eller brinnande olja, givaren förstört från föroreningar i avgaserna. Utan att fastställa de stora motorproblem kommer syresensorer hålla misslyckas, kostar dig mer pengar.

Fun Fakta

Volvo var den första bilföretag att genomföra en syresensor i sina bilar. På grund av deras genomförande av syresensor, modern produktionsteknik bilar använder fortfarande O2 sensorer för att ordentligt kontrollera luft-och gasblandningen i motorn, och även ger oss renare luft att andas.

Datakod

De flesta lokala fordonsindustrin butiker kommer att läsa koden från bilen när den kastar ett "check engine" varning. Datorn de använder normalt kan berätta vad som är fel i bilen.


Relaterade artiklar


hur du tar bort kärleken buggar från bilen
Hur man vet om en massa Luftflödesgivare är dålig
hur man kan tjäna pengar sälja begagnade bildelar på ebay
hur man tar hand om din bil lackering
hur man kan kontrollera för slitna fjädringskomponenter
hur man hittar en EGR-ventil på en Ford lastbil
Hur vet man att en värmare kärna är ansluten
hur söker gamla bildelar
hur man byter en Cheva S-10 (2002) termostat
felsökning av en ford system taurus bränsle