hur man kan kontrollera för slitna fjädringskomponenter

hur man kan kontrollera för slitna fjädringskomponenter

Ett fjädringssystem främsta ansvar är att säkerställa att fordonet kan köras på ett säkert sätt genom att minimera risken att fordonets operatör kommer att förlora kontrollen på grund av en plötslig förändring i vägbanan. Suspensionssystemet ansvarar också för att ge en mjuk gång genom att minimera effekten av vägytan når fordonets passagerare. Med tiden kommer effekten av ett fordons fjädringskomponenter nedgång. Lyckligtvis är det relativt enkelt att kontrollera fjädringskomponenter för tecken på slitage.
1.
Kontrollera främre hjulupphängningen leder. Främre fjädringssystem består typiskt av spiralfjädrar, som vilar på toppen av övre bärarmarna och sitta precis under chock tornet i motorrummet. Inom denna församling finns flera gummi eller polyuretan tätningar. Tätningarna kan kontrolleras visuellt för tecken på slitage. Leta efter sprickor i dessa tätningar, särskilt när de möter sina poäng metall kontakt.
2.
Kontrollera främre hjulupphängningen s chocker. Chocker användas för att minimera effekterna av olika vägbeläggningar genom att absorbera fordonets studsa när det passerar över väg brister. För att testa chocker, tryck bestämt nedåt på framskärm, sedan snabbt släppa framskärm. Fendern bör snarast återgå till sin ursprungliga höjd. Om stänkskärmen fortsätter att studsa tills det sakta stannar, chocker behöver bytas. Titta även för vätskeläckage längst ned på varje enskild störning som, om närvarande, ange byte är nödvändigt.
3.
Inspektera bakhjulsupphängning. De allra flesta fordon är utrustade med en bladfjädring. De bladfjädrar är stora metallbitar flera meter lång som fäster på de skillnader och löper parallellt med fordonet. Att inspektera bladfjädrar, parkera fordonet på en plan yta, så titta på sidan av fordonet på avstånd. Om fordonets bakre del bottnar kommer bladfjädrar behöver bytas. Även inspektera gummi eller polyuretan lederna i bakfjädringen på på samma sätt som den främre hjulupphängningen inspekterades. Testa bakdämpare på det sätt som används för att testa den främre chocker.


Relaterade artiklar


hur man kan öka bränsleekonomi
hur man kan tjäna pengar sälja begagnade bildelar på ebay
hur man hittar en liten luft läcka på dina däck
hur söker gamla bildelar
felsökning av en ford system taurus bränsle
hur du tar bort bildelar att nå bränslefiltret
hur man sparar på kostnader bilunderhåll
Hur man säljer en bildelar ( bil - för -delar )
hur man byter stuga luftfilter i en oändlighet
hur du tar bort kärleken buggar från bilen