hur man installerar en EGR ventil på en Mazda skyddsling

hur man installerar en EGR ventil på en Mazda skyddsling

Som en del av avgasreningssystemet är din Mazda Protege utrustad med ett avgassystem för inspektion påminnelse. Efter 60. 000 miles att köra, kommer Check Engine tänds på att låta dig veta att ett utsläpp (EGR)-systemet inspektion skall genomföras. Efter denna enkla guide hjälper dig att byta ut en dålig EGR-ventil eller installera en ny EGR ventil som en del av din bil underhållsschema

Du behöver:.
Stjärnskruvmejsel
. Ratchet och uttag.
Lösningsmedel.
Stålborste.


1.
Parkera bilen på en säker plats, öppna huven och leta reda på EGR-ventilen. På de flesta Protege modeller, hittar du denna ventil ett sidan av motorn. Ta bort luftkanalen från Luftrenarenhet kopplas mellan spjällhuset och luftfilterboxen hjälp av en stjärnskruvmejsel eller Ratchet och uttag vid behov. Du bör kunna se ventilen under spjällhuset eller nära det. Ventilen är en liten plastlåda med en cylinder och elektrisk koppling på ovansidan.
2.
Lossa ventilen elektriska kontakten genom att trycka på låset fliken och dra kabeln på kontakten.
3.
bort de två EGR monteringsbultar hjälp av en stjärnskruvmejsel eller Ratchet och uttag, beroende på typ av bultar installerad i din modell. Efter att avlägsna de två fästskruvarna, lyfter ventilen från motorrummet och den lilla aluminium packning mellan ventilen och dess sockel.
4.
Placera ventilen på en arbetsbänk eller lämplig plan ytan och ta bort de fyra fästskruvarna som elektrisk solenoid till EGR-ventilen med en stjärnskruvmejsel.
5.
Montera elektrisk solenoid på den nya EGR-ventilen.
6.
Rengör EGR-ventilen monteringsplattan på motorn för att ta bort alla spår av kol insättning. Använd en stålborste och vätska, försiktigt så att inte skada montering basen för att undvika läckage av växthusgaser.
7.
Ställ in det nya EGR-ventilen på plats tillsammans med den nya packningen, om det föreskrivs med den nya enheten och installera de två fästbultarna. Var noga med att inte över dra åt bultarna för att undvika skador på gängor eller komponenten.
8.
Anslut den elektriska kontakten på EGR solenoid. Återställ Check Engine ljuset att följa instruktionerna på din bil bruksanvisning eller fråga din lokala återförsäljare.


Relaterade artiklar


hur söker gamla bildelar
hur man byter en Cheva S-10 (2002) termostat
hur man kan hoppa starta en bil
hur man byter tillbehör fläkten på 2000 tdi vw golf
hur du tar bort repor från krom stötfångare
Hur man säljer begagnade bildelar på ebay
hur du tar bort röken lukten från bilens ratt
hur man installerar en EGR ventil på en Mazda skyddsling
hur man hittar en liten luft läcka på dina däck
hur man sparar på kostnader bilunderhåll