hur man borra & peka ett hål

hur man borra & peka ett hål

Borrning och gängning hål i plåten är en enkel process som, om den utförs på rätt sätt, kommer att resultera i ett strukturellt sund gängad anslutning. Storleken på borren används för att skapa hålet är den viktigaste faktorn för bestämning av styrkan i den färdiga gängade hålet. En överdimensionerad borr kommer att skapa en lös koppling mellan trådarna i bulten och gängorna i det gängade hålet. Undersizing hålet kommer att resultera i trasiga kranar och ett fullständigt samband mellan bulten och det gängade hålet.

Du behöver:
Måttband
. Scribe.
Körnare.
Hammer.
Borra och gänga diagram.
Drill.
Styckning och gängvätska.
Borr set.
Tryck in.
Tryck tee handtag.
Rena trasor.
Grinder.
Stängnät hjulet.


1.
Markera positionen för det gängade hålet med måttband och skrivare. Med körnare och hammare, mitt markera hål platsen.
2.
Se Borra och gänga diagram för att bestämma rätt storlek på borr krävs för kranen. Om hålet är större än 1 /2 tum, måste du förborra innan du kan borra sista hålet storlek. Använd inte en pilot hål som är större än 40 procent av diametern på sista hålet storlek. Ett större pilotprojekt hål kommer att orsaka den slutliga borren för att binda och bryta, vilket ger en dålig sista hålet kvalitet eller skada på person hålet borras.
3.
Sätt in borren i borren. Ansök skärvätska till centrum markera att du placeras på metall och på borr. Borra hål genom metall, med konstant tryck. Applicera ytterligare skärvätska som behövs för att hålla borren svalna. Om du är borrning i rostfritt stål, pump avtryckaren för att hålla borren rör sig långsamt. Ökad borrning hastigheter kommer att resultera i din borrskär uppvärmning och förlora sin spetskompetens. Med rostfritt stål är långsammare alltid bättre.
4.
Rengör spån från hela borrade området med en ren trasa. Sätt rätt utnyttja den tee handtaget. En borr kan användas för att köra kranen genom hålet, men det rekommenderas inte eftersom även ett lätt tryck än rakt ner kommer att bryta den sköra hårdmetall kranen.
5.
frikostigt päls kranen med skärande och gängvätska. Med kranen linje rakt med hålet, vrid tee medsols för att starta knacka på hålet. Om du knacka för vänsterhänta trådar, måste du stänga tee handtaget moturs för kranen att börja i hålet.
6.
Eliminera peka bindande genom att vrida på tee hantera bakåt 1 /4 av varv efter varje varv som tee hanterar. Det 1 /4 varv tillbaka kommer att ta bort registreringen bygga upp från framkanten av kranen. Ansök gängvätska till kranen innan du fortsätter kranen i hålet.
7.
Omvänd kranen för att ta bort den från det gängade hålet. Fäst stängnätets hjulet vinkelslipen och ta bort eventuella grader på hålet. Testa trådar med rätt storlek bulten för att säkerställa att bultgängorna korrekt.


Relaterade artiklar


tech tips för ett insugningsrör
hur mycket transmissionsolja lägger jag i min bil?
hur man byter luften i kabinen filtret i en Toyota Highlander
steg-för-steg Ford Ranger koppling blöder
hur man får bättre gas körsträcka
hur du tar bort bläck från en bildörr
hur ta reda på varför bilen brukar börja
c5 corvette underhåll
hur man installerar spöket kall luftintaget
hur de-vinterförbereder ett femte hjul husvagn