hur du tar bort surt regn från färg

hur du tar bort surt regn från färg

Många av oss har hört talas om surt regn och dess effekter på miljön, men det kan också orsaka skada på din bil. När vissa delar och föroreningar förs in i atmosfären, de absorberas i nederbörd och faller som surt regn. När fukt i regn förångas och inriktar sig ytterligare dessa kemikalier och kan skada utsidan av ditt fordon. Detta ser oftast ut som vatten fläckar, men när du tvättar din bil, kan de inte tas bort. Om bilens tydliga Täckhåret skall utsättas för alltför mycket surt regn, kan det tränga in och orsaka skada. Det finns inget garanterat sätt att förhindra skador från surt regn. Om du har en bil och det är utsatt för väder och vind, kan det skadas. Allt du kan göra är att försöka vidta skyddsåtgärder för att minska mängden exponering och skada

Du behöver:.
Buffer pad
. Multi-renare.
Handduk.
Vax.
Svamp.
Måla tätningsmedel.
Polering trasa.


1.
Undvik surt regn. Om du har ett garage, parkera den inne när det är möjligt. Annars päls din bil med något som vax eller fogmassa.
2.
tvätta bilen ofta. Detta håller kemikalier från vistas på färgen för länge. Även om de inte redan har skadat måla, att sätta dem i bilen kan tillåta dem att orsaka mer skada när de blir blöta igen.
3.
Var särskilt uppmärksam på platser som har platser som du har haft problem att ta bort med vanlig biltvätt.
4.
Tvätta bilen med renare och en svamp att eliminera all syra som finns där.

5.
handduk-torr din bil.
6.
Ansök bilvax till din bil. Om du har hyrt en elektrisk buffert, koppla upp en mjuk bil putsduk och använda den för att torka bort vaxet.
7.
Buff hela bilen igen med en annan pad.

tips och varningar


 • alltid hålla bilen så ren som möjligt. Även om du inte kan se något på ytan, kan vissa sura inlåning skall bilda där. Undvik att få din bil blöt när det är möjligt på morgonen när det finns dimma eller dagg liksom när det är regn. Parkering i inomhus partier kan bidra till att minska fukt bilen utsätts för. Du kan också ansöka måla tätningsmedel över färgen också hjälper till att skydda färgen. Du kan också använda vax över det som behövs, vilket ger en skyddande barriär mellan färg och surt regn, så att den rinna av utan att få en chans att skada lacken. Detta måste appliceras på nytt regelbundet, så kolla på etiketten för att använda och hur ofta tillämpas.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter ett batteri i en 2003 Hyundai Sonata
  hur man handskas med ett punkterat däck
  hur du tar bort sprayfärg från en bil
  hur man tråd ett batteri isolator i en husbil
  hur man byter fördelarlocket på en Nissan Sentra
  hur man byter en Ford Maxi säkring
  bil färg felsökning
  bilpolish vs glasyr
  keramiska bromsbelägg för-& nackdelar
  hur man återställer ett däck bildskärmen på en 2007 Range Rover HSE