typer av bil färg

typer av bil färg

Paint har förändrats en hel del sedan början av bilindustrin. De flesta av utvecklingen i historien om Auto Paint har varit centrerad på bättre kvalitet, hållbarhet, hastighet och luftens tid. I de tidigaste tiden var färgen appliceras för hand med pensel, precis som det hade varit med vagnar i tidigare epoker. De fyra moderna färgtyper är akryl lack, emalj, urethanes och det relativt nya vattenbaserad färg

Lack

Lack-baserad färg för bilar huvudsakligen hade använts mellan 1920 och 1960, trots att det fortfarande är i bruk genom att komma auto entusiaster i dag. Detta är en mycket billig, högblank färg och är mycket lätt att tillämpa, något idealisk för nybörjare målare. Nackdelar med att lacken Auto Paint är en tendens att chip enkelt och en dålig motståndskraft mot vissa kemikalier och ultraviolett ljus som snabbt kommer att skada bilens finish.

Emalj

Emalj färger ger en tuffare färg beläggning än lacker, speciellt om det skikt professionellt bakat på i stora ugnar. Många emaljfärger behöver innehålla en tydlig täckfärg för la pigment skydd, men andra inte kräver detta, eftersom färgens pigment är mer stabil. Många emalj färger går inte på så smidigt som andra, och är inte bra val för amatörer obekant med färgen.

Uretan

Uretan Auto Paint är särskilt populär bland proffs som uppskattar dess många goda egenskaper. Inte bara är färgen lätt att använda, men också behåller emalj styrka. Denna färg kräver en katalysator för att påskynda torktid, och är tillgänglig för fancy topp klarlack.

Vattenbaserade

Vatten-baserad automatisk färg snabbt vinner i användning och popularitet. Dessa färger är extremt mångsidiga och även populär för att lägga bilder på sidorna av motorcyklar och andra fordon. Det är en giftfri färg och lackering är bäst när den används tillsammans med ett tydligt uretan täckfärg. Den viktigaste nackdelen med vattenbaserade Auto Paint är att de är så nya, är det Color Line något begränsade.

Färger

färg tidigt färger var mycket begränsade, främst härrör från de använda material som begränsas färgerna till mörka, jordnära varianter. I själva verket var de första bilarna målade allt svart på grund av den lätthet och låg kostnad är inblandade i att förvärva svart färg. Som tid, allmänhetens efterfrågan och innovationer framåt, bilar började bli tillgängliga i en mängd olika färger. Idag kommer en del biltillverkare färg-match och tillåta köpare att på förhand välja en färg innan bilen ens är byggd.


Relaterade artiklar


hur man förbereder ett Auto målning
hur man gör några snabba bil fixar
Hur ändrar jag en strålkastare i Beetle?
typer av diffbroms
hur man roterar dina bildäck
hur du gör dina däck håller längre
hur gör jag rent säkerhetsbälten?
hur man byter glödstift
hur man byter en korseld stuga luftfilter
kan ett gammalt luftfilter få din bil att överhettas?