bil undervagn rostborttagning

bil undervagn rostborttagning

Rost är den gemensamma termen för järn eller järnoxid. Den består av järn och syre reagerar med varandra i närvaro av fukt i omgivningen. Rost är också en term som ofta används att hänvisa till allmän korrosion av järn, stål och andra legeringar järn. Rost är ett stort problem för bilar eftersom det inte bara är ful, men det kan också orsaka bilen till fel och falla isär. Utöver detta, när rost börjar är det mycket svårt att sluta

Rostskydd

Som ordspråket säger, är det bättre att förebygga än att bota. Det är mycket enklare och mindre tidskrävande att undvika rostbildning än att behöva ta bort och stoppa den när den väl har startat. Förebyggande åtgärder är särskilt viktigt på vintern om du bor i ett område som salter dess vägar, eftersom inte bara de extra fukt under vintermånaderna underlätta rostande process, men salt blandat med detta vatten accelererar det.

Den grundläggande idén bakom förhindra rostbildning på din bil är rengöring grundligt och regelbundet-salt, smuts som tas upp av dina däck som bilen färdas längs vägen alla bidra till att påskynda upp rostande processen. Underredet på din bil plockar upp det mesta av denna smuts, eftersom det är närmast marken och hjulen sparka upp en massa skräp på underredet. Underredet på bilen ska tvättas minst en gång i veckan och bör undersökas regelbundet för alla små rostfläckar som har potential att växa till stora företag som kunde orsaka stora problem.

Reparera rostfläckar

Om du hittar några rostfläckar på bilens underrede, bör du ta bort rost och reparera i området så fort som möjligt. Detsamma gäller för kroppen i bilen-om små bubblor bildas under färgen, är det troligt att rost bildar under bilens lack. Med rostfläckar, måste du först ta bort lös rost och färg genom att skrapa bort det med en liten rakblad. Var noga med att inte skada oskadat områden eftersom detta bara kommer att underlätta rost i sprids vidare.

När du har tagit bort lös färg och rost, tvätta med varmt vatten och tvål bil att ta bort överblivna vax och smuts. Du bör vara noga med att torka området noga innan du vidrör den. Innan målning över platsen, bör du använda en primer som innehåller en metall balsam till det område som kommer att stoppa ytterligare rostbildning och även förbereda området för målning. Primer kan köpas från någon automatisk leverans butik, fråga bara efter vad butiken rekommenderar och du ska få en bra en. Slutligen bör du måla över nu rostfria plats så att din bil ser så gott som ny. Du bör vara säker på att måla eller täcka metall eller annan metallkontakterna kommer snabbt rost igen, och allt ditt hårda arbete kommer att ångras.


Relaterade artiklar


luftkompressorer bygga byggsatser
hur man byter stötdämpare & fjädrar på en BMW E30
hur man byter sida spegeln på en 1996 neon
vad ska du rent bränsle injektorer med?
hur ofta byta olja i gamla BMW-bilar
tech tips för ett insugningsrör
hur man byter en Nissan lätt lastbil svans
Hur DROP ett oljetråg på en Lincoln Town Car
chevy tändstift problem
vad man ska undvika vid snabb olja byter plats