auto a / c kompressor problem

auto a / c kompressor problem

På den varma, varma sommardagarna du lita på bilens luftkonditionering för att göra interiören luften uthärdlig. Nyckeln till en väl fungerande system som är kompressorn, som är kärnan i en auto's A /C-systemet. Ett problem med din kompressor ibland kan fastställas enkelt, så det är viktigt att veta vilka typer av problem kan uppstå

Fakta

A /C kompressor är normalt en kolvmotordrivet köldmedium pump bultad på framsidan av motorn. Det är oftast drivs av en rem från motorns vevaxel remskiva. A /C kompressor slås på och av med en magnetisk koppling som bedriver när elektrisk ström flyter genom en spole på kompressorn.

Funktion

En automatisk A /C kompressor ger den nödvändiga inre trycket i A /C system som gör att köldmediet att cykla genom kylaren (högtryckssidan) på väg till förångaren (lågtryckssidan) och tillbaka igen.

Problem

När din A /C kompressor misslyckas, kommer det oftast resultera i något av följande problem: onormala ljud, komplett beslag, kylläckage eller tryck problem. De flesta av dessa problem kommer att kräva ersättning av kompressorn, men ibland om en läcka är fast besluten att komma från kompressorn axeltätningen, kan tätningen bytas utan att ta bort kompressorn. Ett annat problemområde kan vara kompressorn kopplingen. Du kan kontrollera kompressor kopplingen genom att kontrollera spänningen vid kopplingen magnet. Även om det inte exakt en kompressor problem, ibland en felaktig tryck eller temperatur cykling switch kan leda till att kompressorn inte fungerar

Typer

Det finns fem typer av auto A /C kompressorer -. Veven kompressor, axialkompressor , de radiella kompressor, lamellvakuumpumpar kompressorn och scroll-kompressorn. Veven typen är kolv-driven, som är den axiella typ, medan lamellvakuumpumpar typ fungerar som en oljepump, och de radiella typ använder en Axelmonterad excentriska att köra kolvar. De bläddrar typ använder en omloppsbana spiral församling för att uppnå pumpande.

Överväganden

Samtidigt som det är sällsynt, ibland en tekniker kan ta bort och översyn en felaktig Auto A /C kompressor. Men är specialiserade kunskap och erfarenhet som krävs, och större delen av tiden är det lättare att bara ersätta kompressorn med en ny eller begagnad. En annan faktor är att se problemet är diagnosen korrekt, eftersom något så enkelt som en trasig cykel switch kan ge symtom som liknar dem från en dålig kompressor.


Relaterade artiklar


hur mycket olja att sätta i en överföring
hur man gör en lätt utrustad bil täcka
hur man byter en strålkastare på en Passat
hur man kan bli av dimmigt eller mulet strålkastare
hur du tar bort klistermärken från bil eller husvagn
hur du tar bort rök lukt från bilen - grön
hur man byter olja i en 2009 corolla
manuella växellådan problem
bil vaxbehandling produkter
vad är en 02-sensor?