vad blir tyst en bullrig ljuddämpare?

vad blir tyst en bullrig ljuddämpare?

Det finns många ljud i samband med en ljuddämpare i behov av underhåll, från skramlande till poppar under retardation till en konstant stön Några av dessa problem är lätta att reparera, medan andra kräver en professionell, och några andra är terminaler och signalera behov av en ny ljuddämpare . Dessa problem kan vara irriterande och i vissa fall, farliga-speciellt om ditt avgassystem beslutar att bryta sig loss och dra under bilen i en skur av vita heta gnistor

Typer och Funktion

En ljuddämpare främsta syfte är att tysta ljud som alstras av en motor, och sysselsätter två primära sättet att göra detta. De flesta halsdukar innehålla en tät skog av glasfiber packning, som absorberar och avleder den motorljud. Många prestanda program använder ett förvånat stil ljuddämpare och använda en rad plåt att ändra ljud. Snopen ljuddämpare är stout rättvist, men någon av dessa kan misslyckas antingen genom försummelse eller stötskador.

Metallic Slamrande

De flesta lager halsdukar anställa en värmesköld för att skydda närliggande ledningar och mekaniska komponenter. Dessa avgaser sköldar är gjorda av tunn plåt och är avsedda att hållas om 1/2-tums från ljuddämparen med mellanlägg. Dessa värmesköldar kan lossna med tiden, eller kan ta skada av marken påverkan och vänster för att skramla mot ljuddämparen ytan. De låter som en plåtburk full av stenar när den skadats, även om de är lätta att repareras eller bytas ut.

Avgasläckor

Den svetsade sömmar som går med i ljuddämparen till avgasröret kan spricka med tiden, vilket orsakar ett avgassystem läcker. Detta är särskilt utbrett på icke-lager ljuddämpare anläggningar som kanske eller kanske inte har svetsats korrekt. Lösningen är att åter svetsa sömmen.

Var medveten samt att ljuddämparen i sig kan ha utvecklat ett hål, antingen på grund av rost eller stötskador. Om det inte finns några synliga skador, kontrollera uppströms vid katalysatorn eller huvudet-rör.

Ljuddämpare Putty /epoxy

Flera produkter finns att tysta avgasläckor. Den mest använda är ljuddämpare kitt, som liknar orange tandkräm och hårdnar fylla läckande sömmar. Tvåkomponentsepoxi som JB Weld kan användas lika bra och kan vara lämpliga för större sprickor. Bör dock varken kitt eller epoxi användas för att reparera stora hål, som de kommer att spricka och falla fritt över tid.

Reparera eller byta ut

Vissa glasfiber-packning halsdukar kan underhållas genom att ersätta försämrade förpackning med nyare material . Dock är de flesta halsdukar förseglade från fabrik och kan inte underhållas, och så måste bytas . .


Relaterade artiklar


problem med en Volkswagen Jetta
hur man ändrar länk krängningshämmare på Audi A6 quattro
hur man byter en Cheva S10 torkare
hur man byter en Honda HEPA
definition av anpassning
hur man installerar strålkastarna på en 2002 kvicksilver bergsklättrare
val för fordonsindustrin handverktyg
hur ofta skall bromsbeläggen bytas ut?
hur man byter en bil fjärrkontroll
hur man håller min bil ren