lackboxen underhåll

lackboxen underhåll

En spray lackboxen är en viktig del av alla verkstäder som arbetar med att reparera och återställa bilar. I allmänhet tar det formen av en sluten, väl ventilerad struktur som gör att du kan spraya-coat bilar och andra stora föremål som skåp, båtar och staket med färg eller lack. Även om början endast för tillämpning av auto färg till bilar, kan du anpassa måla bås för att måla några stora objekt med antingen lack eller lack färger

före underhåll Börjar

Hur man underhåller utrustningen inuti lackboxen gör skillnaden mellan en bra färg jobb och en usel en. Smuts som sätter igen i utrustningen kan mycket lätt förstöra vad som annars skulle vara en fantastisk restaurering. Också, eftersom monter skapar en fin spruta ut en mycket brandfarlig vätska, det finns en potential att något kunde fatta eld, en möjlighet som ökar med en illa underhållna monter.

Det viktigaste innan du börjar något arbete på din lackboxen är att se till att huvudströmbrytaren är både avstängd och låst på plats så att boxen inte kan slås på av misstag medan du re där. Utrustningen tenderar att värma upp en hel del när den är igång, så du bör också låta den svalna innan du försöker något underhåll. Dessutom tenderar generator för att göra montern själv värma upp, som skulle kunna störa underhåll.

Lackboxen filter

När du utför underhåll på din lackboxen, är filtret den viktigaste delen för att kontrollera och rena. Måla arrestor Filtren ska bytas minst en gång i månaden, men den exakta frekvensen kommer att variera beroende på den volym sprutade varje dag och tillståndet i båset omgivning.

en förbisedd färg filter är en av de mest skadliga saker till en lackboxen. Orsaken är att det kan lätt förstöra en reparation genom att få smuts på en ny lack. Om detta är första gången du ändrar din lackboxen filter, konsultera en professionell först, eftersom det finns en mängd olika filter som finns och inte alla kommer att vara lämpliga för din monter.

Fläkt Motor

Fläktmotorn är en mycket viktig del av din lackboxen, och det måste upprätthållas. Tyvärr är det också den mest förbisedd del när du utför underhåll på en lackboxen. Den främsta orsaken till fläktens lackboxen problem byggs upp damm i motorn, som lätt kan åtgärdas genom att motorn isär och rengöra den.

Om du inte inspektera ditt bälte fläktmotor varje 3 till 6 månader och ersätta den när det behövs, det kan hårdna, glasyr eller halka. Detta leder till förstörda måla jobb, och det är mycket mindre huvudvärk bara för att ersätta bältet när det behöver bytas ut. Dessutom bör du endast byter din nuvarande motor bälte med en ordentlig lackboxen bälte, som en ersättning bälte som en bil man bara kommer att fungera som en billig och slarvig substitut och kommer inte göra din lackeringar någon trevligare.


Relaterade artiklar


hur man installerar fordonsindustrin lamphållare
2006 dodge bort flaket
hur man köper Blizzak däck
ändra generatorns kilrem för en Dodge Neon
hur du tar bort repor och snurra märken på varje bil
det bästa sättet att rengöra torkarbladen
hur man rengör ett Jeep Wrangler hardtop
hur man installerar en elektronisk tändning i en VW bugg
Vad händer när du sätter socker i en bensintank?
den genomsnittliga kostnaden att leverera en bil utomlands