hur reparera ett däck plugg

hur reparera ett däck plugg

Det är svårt att försvara om att ansluta ett däck, och än mindre reparera ett befintligt plugin i ett däck. Däcktillverkare, auto mekaniker och däck företag kontakten kan inte ens komma överens om sina industrier, än mindre med varandra. Men om en ansluten däcket har misslyckats, det är säkert att anta koppla in däcket är inte ett lämpligt alternativ. En överlägsen reparation till att börja med är ett däck patch-kontakt. Detta alternativ tar bort däcket från fälgen och reparationer däcket från insidan av urinblåsan. Det ger också en invändig inspektion av däck för att se gummi spån inte är närvarande, en indikation däcksidan har äventyrats. Eftersom kostnaden för en patch-plug är mer betydande då en standard yttre kontakten, bör värdet av däcket fastställas innan patch-plugging inträffar

Du behöver:.
Tire maskin
. Tire Balance maskin.
Tire brotsch.
Tång.
Sprayflaska med såpvatten.
Vulkanisering vätska.
Däckvulsten GRUNDPOLISH.
Re-buffert verktyg.
Patch rullen verktyg.
Tire stå.


1.
Break däcket ner från fälgen med hjälp av däcket maskinen efter återstående luft i däcket har lättad. På Blackwall däck, markera insidan däcksidan av däcket att ersätta det i samma position på fälgen när det blir dags.
2.
Placera däcket på ett däck stativ med underlåtit plugg i en bekväm vinkel för att reparera. Tire pluggar och patch-pluggar bör endast repareras om den skada som däcket i däckets slitbana och inte i närheten av däcksidan. Ta bort den trasiga kontakten genom att dra ut från insidan av däcket urinblåsan med en tång.
3.
Inspektera insidan av däcket för att säkerställa ingen gummi spån eller pulver är närvarande. Om så är fallet, har däcksidan har äventyrats och däcket bör bytas ut. Om inte, åter buff det skadade området inifrån urinblåsan i en 2-tums omkrets runt kasseras kontakten. Detta motsvarar slipning en yta av trä så måla kommer att gälla för det bättre.
4.
Stryk ett tunt lager av vulkaniserade vätska till återupprättandet kratsade område av däcket och låt det blir klibbig. Detta kommer att ta några minuter beroende på belopp. Ta bort omslag från båda sidor av däcket patch-kontakten, om tillämpligt. Placera metall guide i kontakten i skada på däcket och tryck in så långt du kan. Om plåstret-plugin i går för lätt, är hålet i däcket för stort för att reparera. Om metallen guide inte kan enkelt gå in skadan brotscha hålet lite med däcket brotsch. Från utsidan slitbanan, dra metall guide genom däcket med en tång. Kassera guide. Den kommer att glida av efter den helt tätar patch-kontakt till urinblåsan av däcket.
5.
Dra försiktigt på kontakten från utsidan slitbanan hos det däck samtidigt som däcket patch vält över ytan av plåstret från insidan av däcket. Se till att plåstret inte rulla eller flytta under det här steget eller plåstret inte tätning. Antingen för mycket vulkaniserade vätska har använts eller om du inte tillräckligt med tid för att det ska bli klibbig. Om så är fallet, ta av plåstret-kontakten och börja om.
6.
Applicera ett annat ljus lager vulkaniserade vätska till toppen av patch-kontakten inifrån urinblåsan. Täck hela patchen och ca 1 /2 tum bortom varje kant av det. Låt vätskan att bota igen. Tillämpa en tunn hinna av däckvulsten sigill på toppen av vulkaniserade vätska är också en vanlig praxis.
7.
byta däcket på fälgen med däcket maskinen. Pumpa upp däcket till de rätta egenskaperna på däcket plakat av fordonet. Spraya utskjutande kontakten på däcket med en sprayflaska full med vatten och diskmedel och låt spridda över ytan. Om det finns luftbubblor, misslyckades patch-kontakt. Om luftbubblor inte är närvarande, trimma kontakten nära slitbanan och sedan balansera däcket.


Relaterade artiklar


hur man bättra på bilen ytor
hur du tar bort stötfångaren klistermärken utan starka kemikalier
hur man limma vinyl tyg till en auto instrumentpanelen
däck betyg definition
hur lera din bil
hur man byter klipparen bälten
metod för att täta sprickor i en bränslegas tank påfyllningshalsen
bilpolish vs glasyr
den genomsnittliga kostnaden att leverera en bil utomlands
Hur mycket är bilen värd efter en olycka ?