hur man gör ett oljebyte på mindre än 20 minuter

hur man gör ett oljebyte på mindre än 20 minuter

För alla er människor som går till affären och sluta betala en arm och ett ben för att ha din olja ändrats kan du göra det själv. Detta ca göras mycket enkelt medan bilen står på marken. Om du råkar äga en liten hydraulisk domkraft, du är så mycket bättre. Följ bara dessa enkla instruktioner och du kommer att ske innan du vet det. Och genom att göra det själv du vet att det är gjort rätt. Du behöver inte oroa dig för din oljepluggen inte få ordentligt åtdragna som verkar vara det största problemet jag har sett med centra oljebyte. Följ dessa några enkla steg och du på din väg för en annan 3000 miles

Du behöver:. .
4-6 liter olja (beroende på fordonet)
.
oljefilter.
oljefilternyckel.
skiftnyckel.


1.
första höjningen bilen är tillräckligt hög för att kunna komma under för att ta bort oljepluggen. Sätt din panna olja rinna under oljetråget sedan bort avtappningspluggen.
2.
Medan oljan rinner kan du ta bort oljefiltret. Nu kan vi installera det nya oljefiltret. Detta kommer att ge den gamla oljan tillräckligt med tid att rinna.
3.
När du har installerat det nya filtret vi kan gå tillbaka och installera avtappningspluggen. Ta bort den gamla oljan och kassera på lämpligt sätt och sänka bilen.
4.
Nästa vi vill lägga till 4 kannor att börja med. Starta bilen och låt den cirkulera i några minuter stänger sedan bilen av. Kontrollera din oljenivån sedan lägga vad du behöver ta med den till en lämplig nivå.

Tips och varningar


 • Innan du installerar nya filtret sätta lite olja på gummitätning.
 • Se till att bilen kyls ner på grund av att oljan kan vara mycket varma!


 • Relaterade artiklar


  hur du justerar handbromsen på en GM bil
  Hur ofta bör jag byta torkarblad?
  vad är elektrostatisk målning?
  gör det själv bil textilklädsel städare
  svag spiralfjädrar hjälp
  hur man kan förbättra bränsle körsträcka på diesel
  vad är orsakerna till onormalt däckslitage?
  Hur man säljer bilen snabbt själv för en vinst
  hur man byter en Yukon stuga luftfilter
  slutna blybatteri underhåll