hur man återanvända huvud bultar

hur man återanvända huvud bultar

Många biltillverkare rekommenderar inte återanvändning huvud bultar, eller skruvarna som håller motorns huvudenheten till motorblocket, eftersom över tid kan de bli spröda mot alltför motor värme och semester. Det är dock inte alltid möjligt eller ens nödvändigt att köpa nya bultar varje gång du byter en topplockspackning eller ta huvudenheten av motorn. Återanvända huvud bultar är möjligt och ganska enkelt, om några förebyggande åtgärder vidtas

Du behöver:.
Knacka och pressbackar
. Hylsnycklar.
Motorolja.
Momentnyckel.


1.
Blötlägg huvudet bultar i motorolja över natten innan du installerar dem. Detta gör oljan att grundligt belägga bultgängorna och arbeta i varje skreva av bultarna.
2.
Använd lämplig storlek tryck från kranen och dö webbplats för att tråden ner genom varje i huvudet bulthålen i motorblocket. Detta rensar ut varje hål och ser till att ytorna är släta för huvudet-bultgängorna.
3.
Montera bultar efter placering av topplockspackning och huvudenheten på blocket. Använd hylsnycklar att dra ner huvudet bultar, och sedan använda momentnyckel att dra åt bultarna till det slutliga specifikationerna från ägarens manual för din bil.

Tips och varningar


 • Använd inte LocTight eller andra liknande produkter till huvudet bultar eftersom det gör det svårare att ta bort skruvarna senare och kan leda till en trasig bult fram. Det rekommenderas också att huvudet bultar, som regel, inte återanvändas.


 • Relaterade artiklar


  hur du justerar förhållandet luft bränsle
  Dodge Intrepid motorlyft
  hur man byter en ljuddämpare på en Dodge 3500 Diesel
  korrekt lufttryck i rotation
  syntetiska vs regelbundna oljebyten
  hur du tar bort oljefiltret från en Cheva Tahoe z71
  Hur man monterar ett däck
  steg-för-steg Ford Ranger koppling blöder
  hur man rengör buggar bort billack
  hur man kan bryta i en Honda Civic motor