hur du tar bort färg på en bil fender

hur du tar bort färg på en bil fender

Ta bort färg från skärmarna är en av de svårare uppgifter som bilägare så småningom tvingas möta. Många vanliga metoder medför hårda skrubber och ohälsosamma kemiska rengöringsmedel och brukar fortfarande saknar rent professionellt utseende som butikerna erbjuder. Nu med användning av torris blästring, kan måla enkelt tas bort med en metod som är kostnadseffektiv och miljövänlig. Torrisblästring säkert urholkar måla bort genom att omvandla kinetisk energi till värme vid användning av trycksatta torris och som lämnar dig med något annat än en ofarlig gas.

Du behöver:
100-slippapper
. Torris Blaster.
Torris pellets.


1.
Ta bort Fender från bilen eller kraftigt täcker allt inom 5 meter av fendern med flera lager av plast presenning för att skydda den från över- spray. Om du väljer att använda tarp istället för att ta bort framskärm, ägna stor uppmärksamhet åt den presenning så att du inte är sprängning igenom det och slå delar av bilen som du inte vill att spränga.
2.

Sand fendern ner med din 100-slippapper för att ta bort eventuella repor din fender har behållit. Reparera eventuella bucklor genom att försiktigt knacka på motsatt sida av buckla med en hammare tills det dyker gratis. Om du inte kan hitta den motsatta sidan av buckla, använd en buckla-bort suganordning.
3.
Ställ din torris Blaster till det lägsta tryck inställningen och ladda torris pellets. Håll Blaster över framskärm och slå på den för att börja spruta. Långsamt öka trycket inställningarna tills färgen börjar erodera bort. Flytta långsamt Blaster fram och tillbaka längs framskärm tills du har tagit bort all färg.

tips och varningar


 • Torrisblästring anses vara en av de säkraste tryck-sprängning system färgborttagning, dock kan det fortfarande vara farligt om det kommer i kontakt med huden. Använd kraftiga arbetshandskar och skyddsglasögon för att se till att du inte råkar göra slå dig själv eller andra med någon över-spray. Du ska aldrig starta på en hög tryckinställning trots hur många gånger du har använt Blaster. Varje material är olika, vissa hårdare än andra och vissa innehåller skyddande beläggning. Allt detta kommer att avgöra hur mycket tryck som behövs för att kunna ta bort färgen. Om du använder ett tryck inställning som är betydligt högre än vad som behövs, riskerar du att skada stänkskärmen.


 • Relaterade artiklar


  tips om rengöring kärlek buggar bort din bil
  myter om syntetisk motorolja
  BILSTYLING grunderna
  biodiesel förordningar
  hur man rengör nya bilar
  hur man ändrar bromsbelägg på en Honda
  hur man fixar en motor lyft
  hur man köper Michelindäck online
  när ska däck balans göras?
  Felsökning av en Polaris Predator