diy bil målning gnugga touch-up

diy bil målning gnugga touch-up

När du kör din bil får du förmodligen repor, Dings, repor eller andra små bitar av skador som kan lämna märken på din lack. Medan stora repor eller fläckar rost kan kräva en hel lack, kan små lackskador lätt repareras genom bättringsfärg, som ofta kan smörjas in i ytan. Gnugga Bättringsfärg kan hjälpa dig täcka många repor eller andra skador och blanda den nya färgen i gamla

hitta rätt färg

Du behöver veta den exakta färgen färg för att få, annars repa på bilen kommer att förvandlas till motsvarande ett missfärgat fläck . Din bil måste komma med en "färgkod" som vanligtvis är tryckt på dekalen innanför dörren. Denna kod är den exakta nyans som ditt fordon är målade. Ta den här koden till auto utbudet butik eller annan butik där du får färgen. Observera att denna kod är specifik för bilens tillverkare. Detta innebär att du måste söka i färger gjorda för din bil gör. En automatisk leverans butik är ett bättre ställe att handla på grund av att flaskor med färg nästan aldrig visa färgkod. I en automatisk butik kan en försäljare brukar se upp din färgkod och matcha det med färgen namn.

Prepping Bil

Se till att området runt skadan ytan är ren. En lacknafta kan hjälpa torka bort och smuts och skräp från området. Applicera tunnare med en trasa, häller tunnare på trasa och torka av hela ytan. Efter att ha väntat ca 20 minuter för tunnare att torka, tvätta ytan igen med vatten och tvål, skölj den ordentligt och låta det torka igen.

Tillämpa Paint

Om du vill använda bättringsfärg, ihop flaskan och daub färgen på den skadade ytan. Några flaskor kräver att du använder en borste som finns med på den gemensamma jordbrukspolitiken. När färgen appliceras, gnid försiktigt en slät trasa (som en stor omtanke trasa) på ytan tills den smälter in i resten av färgen. Det bidrar till att tillämpa klarlack Protectant till bätt-området när färgen torkar, den klarlack finns ofta i små sprayflaskor på samma automatisk leverans butik. Du ska bara behöver en snabb spray av klarlack över området. Vänta tills klarlack för torka innan du kör bil.


Relaterade artiklar


Range Rover tips
hur man ändrar en generator remmen på en Dodge Neon
hem botemedel för att ta bort repor på bilar
hur man ändrar transmissionsolja på en Nissan Sentra spec v
corvette förrätt problem
problem med en BMW E46
hur man byter min bromsbelägg
hur man rengör din strålkastare fordon plast och lampor svans
Om att få en nyckel Volkswagen Beetle kopieras
däckstorlek förklaring