Vilka är symtomen av dålig universalkopplingar?

Vilka är symtomen av dålig universalkopplingar?

När en drivaxel måste rotera i en vinkel, är ett universellt gemensamt används för att överföra vridmoment över den vinkeln. Kardanknutar kan bli felaktig med tiden och i de flesta fall när de börjar uppvisa symptom på slitage i lederna behöver bytas

Symtom på en dålig kardanknut

En sliten kardanknut (även känd som en U-led) är det vanligaste drivaxeln problem. Detta problem gör vanligtvis sig känd med onormala ljud. Symptomen kan omfatta gnisslande, slipning, klicka eller clunking ljud när bilen är i växel. Innan problemet blir svår kan dessa symptom som vid första bara när bilen är i omvänd ordning.

Knutkors problem

Många gånger kommer fettet i en kardanknut torka ut. Detta leder till små fördjupningar bärs av rullager i den del av det gemensamma som kallas korset. Eftersom lagren är tvungna att rulla över fördjupningar, ett högt slipning eller kvittrar får höras. När dessa problem blir uppenbara är det dags att byta kardanknut.

Fakta

Mest drivaxlar anställa två U-fogar. Fogarna tillåter att fordonet har förändringar i anpassningen mellan sändning och differentialen. I huvudsak kardanknuten fungerar genom att ansluta två ok på 90-graders vinkel till ett kors. De ok är fria att svänga, och detta måste det gemensamma kan snurra medan drivaxeln byter vinkel.

Typer

kardanknutar finns i tre huvudtyper. En cross-och-roller är den vanligaste, och är också känd som en kardan kardanknut. Ibland, när ett kors-och-roller gemensamma måste drivas över en skarp vinkel, kan utskriftshastigheten varierar med varje varv. I dessa fall, för att eliminera problemen med torsionssvängningar, är en annan typ av U-fog används-konstant hastighet, eller CV gemensamt. En tredje typ av kardanknut, bollen-och-beläggning på gemensamma, tjänar samma syfte som en CV-leden.

Betydelse

Om fordonets drivaxel fick gå från överföring till skillnaden i ett stycke och hade ingen möjlighet att ändra sin vinkel, sedan varje gång skillnaden flyttade (med avseende på rapportering) enorma mängder stress skulle släppas ut på drivaxeln, eventuellt knäppa den. Dessutom gäller, utan kardanknutar, skulle det vara ganska nära omöjligt att få köra tåg i en rak linje från motorn till överföring till differentialen.


Relaterade artiklar


BILSTYLING grunderna
hur man byter ett tak gummi rv
hur man köper Blizzak däck online
hur man fixar upp en bil interiör
hur man kan anpassa stora ventiler block chevy
bromsunderhåll
hur man rengör vindrutespolare jets
hur man byter en BMW 318 dimljus
hjälpa till med skummande automatisk transmissionsolja
alla väder kontra vinterdäck