korrekt användning av en domkraft

korrekt användning av en domkraft

Hydrauliska domkrafter golv är tillverkade av en horisontellt placerad pump domkraft församling som ligger mellan två bitar av metall stöd. Nedanför metallstöden finns fyra metall hjul. Hjulen gör det möjligt att uttaget ska rullas runt på ett jämnt och fast underlag. Betong är den rekommenderade ytan att placera domkraft på för användning

rätt våning Jack

Att välja rätt domkraft är avgörande innan den används för att lyfta varje fordon. Domkraften ska kunna lyfta säkert vikt som fordonet. Kapaciteten för varje domkraft måste överstiga minst hälften av fordonets bruttovikt. Med andra ord, om din bil väger 3 ton, en 2-tons kapacitet domkraft bör användas för att lyfta fordonet. Använd aldrig en domkraft att ensam bära upp vikten medan du arbetar på det fordonet. Förutom den rätta kapaciteten domkraft, bör alla som stöds fordon åtföljas av en uppsättning pallbockar. De pallbockar används under bilens ram för att ta lasten från golvet uttaget. En sista uppsättning av utrustning som är kritisk är en uppsättning stoppklossar. De stoppklossar placeras framför hjulen för att hålla dem från att rulla i antingen en framåt eller vördar riktning, när fordonet lyfts.

Placering The Floor Jack

Använd alltid domkraft på endast ett fast slät yta, helst betong. Konsultera fordonets specifikationer till de områden där uttaget kan placeras för lyft som fordonet. Olika fordon kommer att ha olika jack punkter där kontakt kan göras för att lyfta. Underlåtenhet att placera domkraften under rätt del av bilen kan orsaka mer skada på fordon kroppen eller underredet. Fordonet skall placeras på en fast och jämn yta. Underlåtenhet att hålla bilen nivå kan orsaka att domkraft att "sparka ut" från under fordonet innan önskad höjd.

Säkra fordonet

innan du lyfter upp fordonet, placera stoppklossar hjulet på däck Håll däcken på plats. Detta kommer att innebära kila en chock till utsidan område av däcket för att hålla den från att rulla. När vikten ändringar på fordonet, kommer parkeringsbromsen och transmission Håll inte hjul och däck statisk. Skjut domkraften under fordonet och placera den i rätt läge enligt fordonets stöttning specifikationer. Höj fordonet till önskad höjd. Placera domkraften under bilens ram. Du kanske måste höja fordonet något för att anpassa höjden på domkraften. När står är på plats, sänka domkraft på plattformarna domkraften. Ta bort alla men en liten vikt vid toppen av domkraft. Med andra ord bör alla fordon vikt nu på pallbockar själva. Tryck på fordonet och kontrollera att se om den är fortsatt stabil. Om fordonet verkar vara i en stabil position, är det nu säkert att arbeta och utföra behövligt underhåll eller reparation.


Relaterade artiklar


hur man byter en strålkastare på en Mitsubishi Galant
hur man sparar pengar på gas
hur ändrar vätskan manuell växellåda på en Mazda 626
hur du tar bort linje färg
hur man återställer E90 kabinen luftfiltret varning
utomhus bil lagring tips
hur man rengör rost från ett motorblock
hur tjänsten en domkraft
hur buff högblank akrylfärg
hur man fixar upp en 2001 Honda Civic