information om R410A köldmedium

information om R410A köldmedium

Flera olika typer av köldmedium har använts sedan tillkomsten av kontroll bil klimatsystem. Den allra första komprimerade kylvätska var ammoniak, som fortsatte att dominera fram uppfinningen av freon på 1950-talet. Freon (den mest populära typer av vilka R-12 och R-134a) är för närvarande på att fasas ut av de icke-ozonnedbrytande R-410A. Även om de inte för närvarande på uppdrag av Naturvårdsverket, kommer detta kylvätska ersätta snart äldre freon-baserade system som standard i alla bilar

Historia

R-410A (handelsnamn Puron) uppfanns ursprungligen av Buffalo, NY, baserad Allied Signal (numera Honeywell) Corporation som ett miljövänligt kylmedel. Även patenterade länge sedan, har denna kylvätska tagit tid att nå produktions-och fördes till marknaden som ett joint venture av Allied Signal, Emerson Climate Technologies och Copeland scrollkompressorer. Att arbeta tillsammans, vart och ett av dessa företag investerat i utvecklingen av R-410A till hörn marknaden på att producera delar i dessa system innan andra företag fick chansen att åter verktyg.

Funktion

Den nya generationen kylvätska fungerar ungefär på samma som något annat kylmedel olja, eftersom dess främsta syfte är att fungera som ett kompressibelt gas och vätska värmeväxlare. En kompressor pressar kylarvätska och kör det genom en radiator för att kyla den. En förångare gör att vätskan åter expandera till en gas, kyla luften runt den. Denna luft är Infällda genom ventilerna, och voila: luftkonditionering.

Precis freon, serverar R-410A också som smörjmedel för kylsystemet och i själva verket gör detta jobb bättre än många tidigare generations kylmedel.

Fördelar

R-410A främsta fördel är miljön. Äldre haloalkaline köldmedier till sin natur är skadliga för ozonskiktet, eftersom de var lätta nog att stiga i atmosfären vid övergång och kunde ravenously förstöra över 4. 000 O3 (ozon) molekyler för var och en av sina egna. För alla som har sett demonstrationer av en HA kylvätskan övergår till ozon, är effekten verkligt skrämmande, som att titta på batterisyra äta färg. Det är av denna anledning som Allied Signal utvecklat R-412C och förhoppningsvis kommer vi alla leva lite längre på grund av det.

Nackdelar

Eftersom det inte är riktigt lika värme-okänsliga som äldre kylmedel, inte R-410A förlorar en viss del av sin effektivitet som utetemperaturen stiger. Skillnaderna mellan R-22 Freon-och R-410A Puron är praktiskt taget obefintlig i 90 grader. R-410 medger 5 procent av sin effektivitet på 118 grader och 9 procent till 130. Nedgången är linjär därifrån.

Berättelsen moraliska: Om du kör på ytan av solen med en Puron system, anser knäcka fönstren lite.

Eftermontering

Tyvärr kan Puron system inte bygga om i äldre bilar eftersom de kör på en mycket högre värme och temperatur än freon. Kompressorer, linjer, förångare och värmeväxlare måste alla vara specialanpassat för denna kylvätska. I ett uppmärksammat fall, gjorde ett par ovetande mekanik försöker använda detta kylvätska i ett äldre system. Resultatet: en dödades och de andra skadades allvarligt när kompressorn exploderade.


Relaterade artiklar


hur man kopplar in elektrisk släpvagnsbromsar
hur att fylla på bilens transmissionsolja
Hur mycket kostar det för en hjulinställning?
typer av bil-olja
tips om att ta bort auto matta
det bästa sättet att rengöra min Ford plats lastbil duk
smog check krav
hur man rengör rotorer motorcykel broms
hur man byter växellådsolja i en Honda 450R
när du ska byta oljan i en motorcykel?