hur man utför en automatisk växellåda spola hemma

hur man utför en automatisk växellåda spola hemma

Om du har en automatisk växellåda i bilen bör du ha transmissionsolja spolas för att hålla bilen välskött. Transmissionen är ofta glöms bort tills det uppstår problem. Då är det för sent och du sluta med dyra reparationer. Det är bäst att spola transmissionsolja var 30. 000 miles eller tre år. Oftare om fordonet används som dragfordon. De flesta bilverkstäder vill att ni ska tro att du måste använda sina dyra maskiner för att spola din olja för automatiska växellådor. Denna artikel kommer att visa dig hur man gör det hemma med några enkla verktyg

Du behöver:.
Skruvdragare /nyckel /hylsa och spärrnyckel beroende på vilken typ av slangklämmor
. .
5 liters hink.
.
Långa tratt som passar in överföring oljesticksröret.
.
Vid automatisk transmissionsolja.
  (Kontrollera oljestickan eller bruksanvisningen för din bils lämpligt transmissionsolja).
En medhjälpare underlättar.
.
Jack och pallbockar.
.


1.
Allt du behöver innan du börjar överföringen spola tjänsten. När du börjar du behöver inte sluta förrän du är klar. Kör bilen innan den kommer till normal arbetstemperatur och sedan stänga av den. Höj fordonets front med domkraft och placera den på pallbockar. Nu måste du hitta där överföringen svalare linjer går in i kylaren. De kan antingen på sidorna eller på undersidan av kylaren. Placera 5 liters hink under där överföringen svalare linjer går in i kylaren.
2.
Lossa slangklämmorna på transmissionsledningar svalare på kylaren och skjut dem tillbaka till linjerna. Håll serieöverföring kylare där den går in i kylaren och dra bort dem. Om de inte har förts bort i en lång tid kan du behöva vrida dem samtidigt som du drar dem. När du har både överföring svalare bort linjer och i hinken bort överföringen oljestickan och placera den långa tratten i röret.
3.
Öppna gäller transmissionsolja och ta bort kapsyler från alla transmissionsolja. När du startar bilen det kommer att börja pumpa transmissionsolja ut i 5 liters hink. Du måste lägga till vätska snabbt. Starta fordonet (eller har din medhjälpare göra det) och sedan börja lägga transmissionsolja genom tratten. Häll transmissionsolja snabbt, och försöker att inte låta tratten köras torr. Häll 9 av de 12 liter av transmissionsolja i tratten och stäng sedan av bilen av. Du vill lämna ca 3 liter tillgänglig om du behöver toppen på transmissionsolja.
4.
Nu ersätta kraftledningar svalare och ta bort fordonet från pallbockar och sänka den tillbaka till marken. Starta fordonet och se till att det är upp till normal arbetstemperatur. Med foten på bromspedalen flytta fordonet genom alla växlar flera gånger och sedan sätt tillbaka den i parken. Nu sätter mätstickan och kontrollera vätskenivån. Om det är inom det normala intervallet så har du slutfört överföringen spola tjänsten. Om du behöver lägga mer vätska, tillsätt ca en halv liter i taget och sedan köra fordonet genom växeln och kontrollera nivån. Gör detta tills nivån är inom det normala intervallet. Om du har för mycket vätska då du kommer att behöva dränera en del av det tills det är inom det normala intervallet. Stäng av fordon utanför och leta reda på oljepluggen och låt lite vätska ut. Byt avtappningspluggen och starta bilen och kontrollera vätskenivån igen.

Tips och varningar


 • en hjälpare gör detta lite lättare så att de kan börja och stänga av fordonet för dig och du kan fokusera på överföring spola tjänsten.
 • Se alltid till att du lämnar ett par liter av transmissionsolja så att du kommer att ha några att lägga till i fall du behöver det.
 • Transmission reparationer bli dyrt. Det är mycket lättare att betala lite för ett överföringssystem spola tjänst med några års än det är att betala för att bygga eller byta ut din sändning.
 • Utför inte ett överföringssystem spola tjänst om fordonet har hög körsträcka ( 100. 000 miles eller flera) och överföring har aldrig varit sköljas före. Detta kan ta bort uppbyggnaden av lack i överföringen och leda till tröga ventiler och resultera i kostsamma reparationer.
 • Håll händerna borta från rörliga delar i motorrummet.


 • Relaterade artiklar


  hur man får bättre gas körsträcka från en Duramax diesel
  hemlagad polish aluminium hjul
  hur du rengör din sköld bil vind
  hur man fixar fordonsindustrin radiatorer
  12 volt batteri underhåll
  manuella växellådan problem
  hur man ladda optima batterier
  Varför tomgång min Ford Taurus grov?
  hur bränsleinsprutningar arbete
  hur man rengör en ballast