hur man kan spara bränsle i en bil

hur man kan spara bränsle i en bil

Bränsle har visat sig vara en av de viktigaste och knappa tillgångar i världen idag. I denna situation skulle det vara jättekul om vi kunde hjälpa oss själva och en hel massa människor genom att spara bränsle. Här är några bra körtips för dig för att spara bränsle i bilen

Du behöver:. !. .
Bil


1
mest viktig aspekt för att spara bränsle i körstil och kompetens föraren när det gäller bilkörning. En förare som är intresserade av att spara bränsle och är vid medvetande kan spara runt 30-50% bränsle jämfört med andra förare.
2.
inställning av föraren spelar också en viktig roll. Ditt mål måste alltid vara att spara bränsle och har en säker resa. Undvik att köra när du är frustrerad och arg, detta är inte bra för både dig och bränsle. Använd kollektivtrafiken varhelst det är möjligt.
3.
Låt inte din motor på tomgång mer än 30 sekunder efter sin första start. Motorer får värmas upp mycket snabbt när de är i rörelse.
Faktum tomgång din bil i mer än 30 sekunder slösar inte bara bränsle utan också skadar ditt bilar motor, eftersom mängden olja pumpas till motorn är minimum när bilen är i viloläge eller neutral.
4.
Undvik plötslig acceleration och snabba starter, kan detta öka bränsleförbrukningen med cirka en kilometer per liter i stadskörning.
Accelerera kraftigt tills 50 km /h och sedan långsamt tills 65 km /h, sedan bibehålla den vid denna hastighet för optimal körsträcka.
5.
Undvik låga växlar när det inte är nödvändigt. Försök alltid att hoppa över växlar när förhållandena är rätt, för ex. Du kan direkt gå från 1: a till 3: ans växel om vägen är platt eller sluttande
Det är enkelt:. Undre växel=mer effekt=mindre körsträcka.
6.
Kontrollera alltid dina däck's tryck. Håll det på optimalt tryck för att få maximal körsträcka och komfort. Under pumpade däck betydligt kan öka bränsleförbrukningen.

Tips och varningar


 • Se alltid till att ditt fordon är service och i gott skick.
 • Genomför utsläppsprovet regelbundet.


 • Relaterade artiklar


  byte av termostat i en Audi
  hur man byter tändstift på en 2.4l motor
  hur jack upp Audi A6 med domkraft poäng
  hur svalna en överhettad motor
  gör det själv bil textilklädsel städare
  ersätter en stuga-luftfilter
  lång körsträcka tekniker
  hur man installerar ett batteri i en 2002 BMW 325ci
  corvette förrätt problem
  hemlagad laddare auto batteri