hur man kan beräkna 12 timmar volt amp

hur man kan beräkna 12 timmar volt amp

Amp timmar är standard mått på den energi lagringskapacitet av 12-volt och andra batterier. Vid användning förblir en batteriets spänning konstant. Den nuvarande (ampere) varierar beroende på hur mycket ström som används. Tolv-volts batterier graderas efter hur länge ett fulladdat batteri kan ge effekt vid en viss strömstyrka innan det är helt dränerad. Till exempel ett batteri betyg på 80 amp timmar kan leverera en 20-amp ström för upp till fyra timmar

Du behöver:.
Batteri specifikationer.
Batteritestare.
Räknare.


1.
Förstå hur amp timme betyg för 12-volt och andra batterier bestäms. Ett batteri förs till full laddning och sedan helt urladdat under en viss tidsperiod (20 timmar intervallet används oftast). Den strömstyrka som behövs för att helt ladda ur batteriet under den perioden multipliceras med tidsintervallet. Till exempel, om ett batteri tar 20 timmar att tömma helt vid 8 ampere, förstärkaren timmar som är lika 8 * 20, eller 160 timmar amp.
2.
Figur reda på hur länge ett fulladdat på 12 volts batteri kan fungera under en viss last. För att göra detta, dela amp timmar med den faktiska strömstyrka som används. Till exempel, om din 12-volts batteri medför en belastning på 15 ampere och har 160 amp timmar kapaciteten, kommer den att pågå i 10,67 timmar.
3.
Bekanta dig med faktorer som påverkar Antalet amp timmar ett batteri får leverans vid normal användning. Amp timme bedömningar berätta batterikapacitet när batteriet är nytt och verkar under normala förhållanden. Om din 12-volts batteri är urladdat snabbt (en hög strömstyrka) är batteriet kapacitet reduceras. Du har även lägre kapacitet i kallt väder eller om batteriet är gammalt eller har lidit skada

tips och varningar


 • Det är klokt att sätta en 12. -volts batteri på en rännil laddaren om den inte kommer att användas till flera veckor eller månader. Detta medför att batteriet helt tömning, vilket minskar batteriets kapacitet och förkortar livslängden på batteriet. För att bibehålla maximal batterikapacitet och livslängd, undvik ur batteriet under 50 procent kapaciteten så mycket som möjligt.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en Dodge, Plymouth chrysler backspegel
  vad som ingår i BMW utökade underhållet?
  steg för tvätt en lastbil
  Hur man testar en bil radiator: fungerar & ingen värme
  Var är filter bränslet ligger på en 1987 Toyota Camry?
  hur du justerar fläktremmen på en Jeep Wrangler
  hur man byter dimljus på en Nissan Maxima
  hur man kan hoppa ett batteri med en bärbar bygel
  hur man byter ett bälte toyota generator
  hur man: ren som fönster för småpengar