hur man kan anpassa dragstänger

hur man kan anpassa dragstänger

Korrekt hjulinställning är avgörande för ditt fordon. Dålig uppriktning kan orsaka tidigt däckslitage, slarvig hantering och även problem med att kontrollera fordonet. Genom att lära hur du justerar slips länkhuvuden får du lära dig hur du justerar tå, eller hur de ledande kanter på dina däck luta in mot motorn eller ut från fordonet. I detta exempel är bilen en Chevrolet Silverado pickup, men förfarandet kommer att vara samma för många andra fordon

Du behöver:. .
Assistant
Måttband.
Fast nyckel set.
3/8-tums Ratchet och uttag.
Kanal-lock tång.


1.
Ligga på marken och har din assistent hjälper dig att mäta avståndet mellan fordonets två framhjulen, mätning från de ledande kanter däck. Den främre kanten slitbanan sida som pekar mot fordonets front. Det enklaste sättet att göra detta är att ha samma referens på varje däck, så välj en vertikal groove och ni båda använda den som referens.
2.
Mät avståndet mellan hjul från bakkanter av däcken. Den bakre kanten är slitbanan sida som pekar mot den bakre delen av bilen. Skillnaden mellan dessa två mätningar är det belopp din tå är avstängd. Det är möjligt att den ena sidan är av mer än de andra, men att anpassa dem båda på samma gång bör åtgärda problemet.
3.
Leta slips länkhuvuden under fordonet. De är monterade i styrspindeln, och är i allmänhet 6 inches lång med en kulled i ena änden. En justering ärm ansluter sig Dragstång att styrningen samband.
4.
På ena sidan av fordonet, lossa muttrarna på anpassning ärmen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Vänd sedan justera hylsan med händerna eller ett par kanal-lock tång. Genom att vrida justerskruven ärmarna mot baksidan av fordonet, drar den ledande kanten på däcket mot motorn. Genom att vrida den mot den främre stötfångaren, det skjuter framkanten bort från fordonet. Upprepa detta på andra sidan av fordonet.
5.
Re-mäta avståndet mellan de båda inledande och avslutande kanter däck med hjälp av din assistent och måttbandet . Om mätningen är inom 1 /8 tum, då är du inom ett godtagbart intervall. Om inte, upprepa processen.
6.
Dra ner muttrarna på justeringen ärmarna med 3/8-tums spärrfunktion.


Relaterade artiklar


vad är syntetisk motorolja gjorda av?
hur att reparera topplockspackning i en Cheva 350 motor
hur du tar bort tung oxidation från bilen
hur man ändrar en gömde glödlampan i en 1998 honda
var man kan hitta en instruktionsbok till din bil
hur man byter en glödlampa på en Peugeot 307
hur du tar bort en 1999 BMW 328i dimljus
taklucka underhåll
diy auto interiör
makt tvättekniker