hur du skyddar bilens instrumentbräda utan en blank yta

hur du skyddar bilens instrumentbräda utan en blank yta

Använda en Protectant spray på bilens streck och insidan skyddar det, det ger en fin rent utseende och även tonen, samt stöter bort damm. Problemet är de allra flesta produkter där ute göra din instrumentbräda blankt, vilket kanske inte passar din stil. Ibland kan dessa glansigt typ klar kan även hämma din förmåga att se ut på bilens vindruta i vissa ljus. Här har jag fått några tips om hur man undviker att titta och få en fin matt till halvmatt finish på att Dash

Du behöver:.
Handduk kvalitet microfiber.
streck skyddsmedel (helst låg glans).


1.
Använd din mikrofiber att damma av instrumentbrädan. Jag föredrar en mikrofiberduk handduk som jag kan vika ett par gånger. Försiktigt bort damm från att förvandlas till en ny sida plocka upp extra damm som är kvar.
2.
Armor All har en spray "Detailer" skyddsmedel som är förment lägre glans. Själv använder jag Meguiar's "Quik Interior Detailer". Denna produkt erbjuder bara en lätt matt yta än skyddar och rengör alla ytor på instrumentbrädan. Det är säkert att använda på rattar och instrument som det kommer inte att skapa en smart yta.
3.
Optimalt, du kommer att vilja leta efter en låg glans spray för det här jobbet (Jag har kallat några nedan). Men dessa är inte alltid tillgängliga lokalt. Lösningen är att spraya en eller två spritzes av spray på din vikt handduk och sedan använda med handduken. Detta kommer att avsevärt tråkig ner en glansig produkt.
4.
Låt inte din handduk blir för fuktig. Fortsätt använda en ny sida för att undvika att tillämpa för mycket. Direkt efter att du har täckt allt du vill ge instrumentbrädan en mild gnugga (början där du först tillämpas) med en torr sida av handduken. Att inte låta för mycket produkt torr på instrumentbrädan är nyckeln.
5.
Eftersom du har torkat upp överskottet kan du låta dina streck i blöt i överblivna skyddsmedel. Efter ungefär tio minuter igen torka av med en torr mikrofiberduk för att jämna ut tonen.
6.
Förhoppningsvis instrumentbrädan har mer av en matt finish. Det är fortfarande skyddad, det bara kommer inte blind du längre. Not Enough glans? Återapplicera med samma teknik.

Tips och varningar


 • Meguiar's "Quik Interior Detailer" rekommenderas att rengöra och skydda utan glans eller en hal beläggning.
 • Meguiar's "Natural Shine" skyddsmedel är ett annat bra insats. Ett skikt ger en medium-låg glans, två lager ger en högre glans. Tre lager för en hög glans.
 • Såvida du inte använder en produkt som specifikt anger du kan göra på annat sätt, inte spraya dessa produkter på dina kontroller, ratt, eller ytor skärm.
 • Se till att inte få det här på läder eller klädsel som det kan ge fläckar.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar dimljus på en Ford Escape
  hur man installerar väskor motorcykel sadel
  hur tjänsten en Cheva astro van överföring
  hur du ändrar vattenpumpen på en Honda pass
  hur fjädringssystem arbete
  hur du tar bort lukt katt spray från kupén
  hur man byter fjäderben på en 1996 neon, Dodge, Plymouth, Chrysler
  hur du tar bort klistermärken från bilens stötfångare
  mercedes motorunderhåll
  hur ändrar tändstiften och fördelarlocket i en Ford Escort