hur du ändrar överföring packning på en Isuzu Rodeo

hur du ändrar överföring packning på en Isuzu Rodeo

Överföringen packningen på din Isuzu Rodeo tätningar korsningen mellan transmissionsolja pannan och överföring bostäder. Detta håller vätska läcker ut ur pannan och även hindrar smuts och skräp från att arbeta sig in i transmissionsolja. Med tiden packningen kan slita ut och behöver bytas ut. Lyckligtvis kan ändra överföring packning på en Isuzu Rodeo enkelt ske genom att hemma mekanikern

Du behöver:. .
Wheel ramper
Stoppklossar.
Hylsnycklar.
Bad stor container för att samla in gamla vätskan.
Spackelspade.
Ny packning.
Transmissionsolja.


1.
Kör Rodeo upp på hjulet ramper och sätta fordonet i parken. Placera stoppklossar bakom bakhjulen för att hindra fordonet från att rulla bakåt.
2.
Pop huven och ta bort transmissionsolja oljestickan och locket (båda på förarsidan motorn, nära den bakre delen av motorrummet). Krypa under Rodeo och hitta överföring pannan, en rektangulär metall utstick i mitten av motorrummet.
3.
Leta avtappningspluggen på den bakre delen av överföringen pannan, och använda hylsnycklar att skruva och dra ut kontakten. Flytta badkaret under överföringen pannan och låta vätskan rinna i badkaret.
4.
Använd skiftnyckel för att ta bort bultarna i ytterkanten av överföringen pannan och sedan Skjut överföring pannan avstängd.
5.
Skrapa gamla packningsrester utanför överföring pannan, med hjälp av spackelspade. Skjut sedan den nya packningen på plats.
6.
Sätt överföring panorera till växellådshus med bultarna och dra åt den med skiftnyckel (beroende på vridmomentet specifikationer som tillhandahålls av Isuzu i din instruktionsbok).
7.
Fyll växellåda med rekommenderad typ och mängd av vätska, sätt sedan stickan och mössa. Ta bort stoppklossar, och driva Rodeo av hjulet ramperna.

Tips och varningar


 • Ta din gamla transmissionsolja till en återvinningsanläggning eller ett servicecenter som erbjuder återvinning.


 • Relaterade artiklar


  chevrolet lastbil underhåll
  tips om målning bilar
  hjälpa till med skummande automatisk transmissionsolja
  bilbatteri problem
  hur man byter olja i Porsche 911
  hur man fyller luftkonditioneringsapparaten i bilen
  kia problem
  alla väder kontra vinterdäck
  hur man skräddarsyr en kall luftintag
  Fakta om bilen motorn