hur är en kolfiber huv gjort?

hur är en kolfiber huv gjort?

Du behöver:
ersätter HEPA luftfilterpatronen
. Ren trasa.

kolfiber

Kolfiber är ett syntetiskt material som används i över många olika branscher. Det är starkt, mycket lätt, en i stort sett inert material, och kan skapas i många olika former och texturer. Kolfiber används i allt från skottsäkra västar till luftrenare, men en av de mest populära bilindustrin använder sig av är att göra huvor och andra stora delar av fordonet. Metal huvor har alltid haft problem, främst deras vikt och deras lyhördhet i krascher, och huvor kol, fast mycket dyrare, lösa dessa problem.

Carbon Konstruktion

Kolfiber är skapad med vissa polymerer och intensiv värme. Enligt Polymer Science Learning Center, vid höga nivåer av värme vissa polymerer kommer att fälla många av sina atomer, medan kväve och koldioxid. De resulterande ämnena släpps ut i ark och uppvärmd igen och igen med högre och högre temperaturer tills nästan det enda inslaget kvar i kol, främst i dess grafit form. Dessa grafit ark kan sedan klippa och förädlas till en mängd olika former. När det gäller bil kåpor, kanske formar användas som håller kolet i en viss form under vissa stadier av tillverkningsprocessen.

Carbon Hood Typer

Det finns flera olika typer av kol huvor. Den renaste form är de huvor av ren kol, men dessa är sällsynta och används vanligtvis för europeiska rasen bilar, där hela kroppen av bilen är ofta av kol. I normala bilar, är den renaste form kallas full konstruktion, där både huden och ramen för Huven är tillverkad av kolfiber. Detta är en av de dyraste och lättaste typer av kåpor finns.

En partiell huva konstruktion kol använder kol bara för huden på huven, och oftast någon typ av lättmetall för skelettet, t. ex. aluminium eller ofta glasfiber, som är nästa lättaste bilen-frame material efter kol. Det finns även kolfiber "look" huvor som har antingen metall eller glasfiber med en lätt övertäckning av kolfiber över dem så att de ser ut som de är gjorda av kol, utan de kostnader och utan kolfiber fördelar.


Relaterade artiklar


diy auto interiör
bilvax vs bil polish
hur du tar bort bugg rester från bilen fram och grill
hur tejp plast över bilens fönster i nödsituationer
Chrysler KUGGSTÅNG avlägsnande
Dodge Intrepid motorlyft
hur du installerar en gummi tak på en husbil
hur man får hårda fläckar av fordon matta
dodge lastbil underhåll
hur man läser en mätsticka på transmissionen