däck skärverktyg

däck skärverktyg

Tire skärning används i flera olika arenor. Tillverkare använder däck skärande verktyg att finslipa sina däck innan de säljs till allmänheten. Racing entusiaster använder däck skärande verktyg för att ändra formen på sina däck för att förbättra prestanda och öka livslängden på ett däck. Varje verktyg har en specifik funktion att bilda ett däck till den rätta formen

Funktion

Tire styckning sker av flera olika anledningar. I första tillverkning, är däck kapas för att passa rätt storlek och form för varje knutpunkt. Ibland däcket formar producera udda varpar på däcket som skall rakat eller avskurna. Plansteg måste också skäras i däck. Många racing-entusiaster, som kart, traktor racing och bil deltagare racing, skulle sänka sina däck för att lägga till hastighet och prestanda i sina fordon eller att hålla en viss däck form.

Avbitare

Det finns flera olika verktyg som kan användas för däck kapning. Däck fräsar kan antingen blad bifogas en handburen skärande verktyg eller de kan vara stora svarv-liknande maskiner avsedda speciellt för däck kapning. Dessa maskiner är tunga och skrymmande och används oftast för racing. Alla däck fräsarna motoriserade att ge ännu, kraftfulla skär igenom hela kroppen av ett däck. Den stora däck skärmaskiner ge en vändning mekanism för att styra bladet längs hjulet.

Kaffekvarnar

Tire slipmaskiner är utformade för att ge mindre touch-ups för däck kapning. De är gjorda av stål och kommer i flera olika gryn och former. Slipning koppar används för att mala ner stora delar av omkretsen ett däck. Beroende på grus nivån på slipning kopp de kan skära ett däck djupt eller göra mycket grunt nedskärningar. Skivformiga slipmaskiner används vanligen för kanterna på däcket eller andra lokala områden. De kan också köpas i flera olika grus värden.

Groovers

Ett däck Groover används efter däcket skurits eller marken. Denna handhållna verktyg ser lite ut som en pistol med skarp flat på slutet. Den Groover används för att ersätta däck spår och slitbanor där de har nötts bort eller skurits eller slipas bort. Bladet är uppvärmd till smälta däcket i önskad slitbanan. Det är möjligt att byta ut olika blad med en Groover att ge den högsta nivån av däck kundanpassning.

Knivar och blad

Det finns många olika knivar och blad används för att klippa och form däck till önskad form. Inom tillverkningsindustrin är dessa blad används ofta för att skära av ytterligare gummi och se varje däck har samma storlek. Bladen kan vara raka, böjda, spetsiga, multi-sidig, rund, varm klippa, split, triangulärt eller annan form. Varje typ av bladet ger en annan typ av formning och kapas till däcket, som helt kan ändra prestanda.


Relaterade artiklar


utomhus bil lagring tips
fordon organisation tips
hur man installerar en elektronisk tändning i en VW bugg
problem med en BMW E46
DIY oljebyte på en Honda
Hur rengör jag min texas helikoptern?
hur man rent bränsle injektionsmissbrukare i Honda bilar
hur man kan öka bilens körsträcka och lägga hästkrafter
hur du tar bort backspegeln montera
hur har och använder bilhandlare produkter för mindre