cv axellager symtom

cv axellager symtom

CV (konstant hastighet) Axel liknar en drivaxel U-gemensamma, i att den använder en flexibel gemensam för att möjliggöra kraftöverföring genom en styv axel vid olika vinklar. Ett CV gemensamt varierar endast i att den använder vad som utgör två "+" formade armaturer klockad till en 45-graders vinkel mot varandra i syfte att hantera den extra belastningen av lateral hjul rörelse. Dessa axeltyper och deras betydelse har ett antal problem, varav de flesta manifestet som ljud och vibrationer innan brott

gemensamma Oljud

Bad hjullager avger vanligen antingen en djup malande oljud, en skrikande ljud eller ett ljud som liknar sand som marken under en sko på betong. I början faser av fel kan detta ljud vara svagt, möjligen endast hörbar under körning genom tunnlar av över muromgärdade broar. Det kommer att bli högre med tiden, dock, och blir det omöjligt att ignorera inom kort. Detta buller kommer att få högre och mer uttalad med fart.

Vibrationer

Beroende på typ och lokalisering av fel typ av vibrationer som avges genom att inte lager kommer att variera. I allmänhet kommer de vibrationer börjar som en intermittent lätt hummande som kan kännas genom golvet. Detta hummande kommer gradvis att bli mer uttalad och kommer så småningom att känna sig som en stadig ström av stora stenar kasta undersidan av bilen. I svåra fall kan detta vibrationer kännas genom ratten. Som ljudet stött på, detta vibrationer med varierar direkt med fart.

lokalisera felet

I de flesta bilar är det ganska lätt att lokalisera källan till det dåliga hjullagret. Som lagret möten lasten, kommer dess ljud och vibrationer blir mer bestämd. Om symtomen förvärras under tyngden överföring av hård inbromsning, då det kommer från fronten. Du kan testa bilen i sidled på ett smidigt tomt område såsom en ledig konkret parkeringsplats. När du vrider på ratten i hög hastighet, vikt överföringar till däcket på utsidan av tur. Om ljudet ökar när du svänger höger är fel på vänster sida, och vice versa höger.

potentiell fara

En hjullager som har börjat uppenbara symtom är på väg att misslyckas. Att tillåta en dålig hjullager att gå vidare till punkt konstant vibration är oerhört farligt, eftersom lagret skulle misslyckas under värme av ihållande användning och lås när som helst. I extrema fall till lagerskador på vissa bilar kan hela höljet splittras, vilket gör att hela hjulet församling faller av bilen medan under belastning.

Lösning

Det enda sättet att tjänsten ett dåligt hjullager är att ersätta det. På de flesta moderna front-bilar, kommer de inre och yttre nav lager som förmonterade patronen. Detta gör ersättning betydligt dyrare än på äldre fordon utan kassett-system, men gör det betydligt snabbare och enklare.


Relaterade artiklar


syntetiska vs regelbundna oljebyten
hur man byter ett fönster på en lastbil skal
hur man byter boostern bromsen på ett 1996 neon auto
syftet med en broms proportionering ventil
kia problem
Hur får man en tvätt hand bil för 2,00 dollar
hur man kan stoppa fordonet rost
kia start problem
hur man fixar en frusen lås bildörr
det bästa sättet att lysa aluminium lastbil fälgar