bränslefilter typer

bränslefilter typer

Bränslefilter tjäna ungefär samma syfte som olja och luftfilter, men de är särskilt utformade för att skydda bilens bensintank, bränsleledningar och insprutare eller förgasare

Fördelar

Bränslefilter är installerade på gas-eller dieseldrivna fordon för att skydda bränslesystemet blir skadad av utländska föroreningar som smuts, vatten och rost, som kan medföra prestandaförluster och slutligen motorhaveri.

Platser

Ett in-line filter är fäst direkt i vägen för insprutningssystem.

Ett element /patronfilter är ansluten till en extern bostäder som gör att bränslet att avvika från bränsleinsprutningssystem, genom filtret och in igen i insprutningssystemet.

Filter också kan placeras i bränsletanken sig. Enligt syntheticwarehouse. com behöver dessa filter inte bytas ut så ofta som andra typer.

Typer

Enligt pickyguide. com, en primär filtret inte kommer som standard med nya fordon och måste köpas separat. Denna typ av filter måste bifogas externt till bränsleinsprutningssystem och levereras med en mängd funktioner, som möjligheten att fungera som en vattenavskiljare samt ett filter.

En sekundär filter finns direkt intag av förgasaren systemet och kan även hållas i en dunk som är monterad utanpå att dieselmotorer.

Pre-Tank Filter

Pre-tank filter är tillverkade av en tratt-formad metall eller plast nät och ligger där bränsle hälls i ett fordon. Dessa är användbara för fångst av stora skräp då bränsle hälls i stället pumpas, in i fordonet.

Överväganden

Kontrollera och byt din bränslefilter regelbundet att maximera din motorns livslängd och prestanda.


Relaterade artiklar


konsument av däck
hur man byter vatten pumpen på en Toyota Supra
hur man gör en lätt utrustad bil täcka
hur man hittar GM delar siffror
hur du rengör din sköld bil vind
däckslitage fakta
Hur länge ska ett bilbatteri laddas?
hur man byter olja i bilen även om du är kvinna
gör det själv Autosökning uppåt
kvicksilver markis underhåll