ändra generatorns kilrem för en Dodge Neon

ändra generatorns kilrem för en Dodge Neon

Byta generator remmen kan vara knepigt. Det är viktigt att komma ihåg att du kan ta bort vissa delar för att göra mer rum för att få till bandet. Dodge Neon är en kompakt bil, så utrymmet är tight, och underhåll kan vara ett problem om du inte har en plan för att komma till bältet eller någon del du måste byta

Du behöver:
. fast nyckel set.
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.
Sax.

Rensa ur botten

Ta bort och sätta bältet på en Dodge Neon kan vara knepigt. Det finns trånga platser som du måste manövrera. Det enklaste möjliga sättet att ens börja denna uppgift är att ta bort höger fram hjul. Genom att nå upp från botten, kommer det vara enklare för dig att nå de utsedda remskivor.

Skapa utrymme för att nå Belt

Ta bort ett par enheter för att göra detta arbete lättare. Börja med stänkskyddet under bilen. Dra ut de tre 3/8-tums Skruv med hylsnyckel. Du har nu full tillgång till botten av bilen. Borttagning från toppen är enkel. Ta ut luftfiltret montering och plast luftintaget, dessa bör bara pop ut. Du har nu full tillgång till motorutrymmet och lättare nå bältet och spännrulle för att lossa bältet.

Ta bort och sätta Bält

Hitta servopumpen och ta bort skruvarna på fästet. Detta ger dig utrymme att komma åt generatorn bältet. Det finns en bult på undersidan av generatorn som måste lossas. Lossa det med en spärr och 15 mm hylsa. Även lossa de andra två bälten på generatorn. Det finns en låsbult och en anpassning bult som behöver lossas, men ta inte bort justerskruven.

När generatorn är lös, kommer bältet glider av och du kan placera den nya remmen rätt från ledaren av generatorn till vevaxeln remskiva. Var noga med att använda en lång pipa eller spett som hävstång för att spänna generatorn för att göra bältet. Glöm inte att dra och installera om bultar och delar du tog bort.


Relaterade artiklar


hur man kan öka livslängden på din bil
hur man skär den bakre fjädrarna på en Mustang
hur du tar bort tung oxidation från bilen
ändra generatorns kilrem för en Dodge Neon
den bästa läder vård för bilar
hur du justerar fläktremmen på en Jeep Wrangler
tips på auto fönster toning
hur gasfjädrar arbete
Hur länge ska ett bilbatteri laddas?
hur du tar bort trasiga hjulbultar