Kostnaden för att ersätta bil chocker

Kostnaden för att ersätta bil chocker

Kostnaden för att ersätta absorbatorer bil chock (spjäll) varierar på de faktorer som är ålder av fordonet, om det är en passagerare eller prestanda bil och var det kommer ifrån. Vid tillämpningen av denna artikel kommer vi följa sex bilar av tre olika typer genom åren och följa utvecklingen av spjället priser för varje. Dessa fordon har valts eftersom de representerar ganska olika fordon från varje segment. Honda Civic, Acura TSX, Chevy Malibu, Chevrolet Corvette, BMW 318i och BMW M3

nyare bilar (2005-nu)

Nyare bilar i allmänhet använder långt mer komplicerade stötdämpare än de som används även några år sedan. En uppsättning med fyra för en typisk passagerare sedan körs i genomsnitt $ 334 för amerikanska bilar, $ 322 för japanska bilar och $ 280 för europeiska bilar. Prestanda chocker genomsnitt $ 645 för amerikaner, $ 348 för japanska och $ 364 européer.

Äldre bilar (1994-2004)

enklare konstruktioner som använts tidigare göra dessa chocker lite mer uppnåeliga och lättare att installera. En fullständig uppsättning av stötar personbil genomsnitt ca $ 40 mindre över hela linjen än nyare, med undantag för den europeiska bilar, som stannar ungefär samma. Prestanda chocker är betydligt billigare för amerikanska bilar, runt $ 410 en uppsättning, och de japanska och européerna bor ungefär lika mycket som de är nu.

Veteranbilar

Eftersom de typer som används av de flesta bilar före 1990-talets början var den enklaste, billigaste och mest generiska, de är billigare än de på en nyare bil. Importera bilar genomsnitt $ 163 en uppsättning, amerikaner är $ 155 och den europeiska s chocker springa runt $ 200. Prestanda stötar från denna period är nästan obefintliga, men de som finns tillgängliga kostar nästan samma som standard motsvarigheter.

Aftermarket chocker (äldre bilar)

Ny teknik har kommit att blåsa nytt liv i hanteringen av även de mest trött gammal bil. Många företag gör bolt-on suspensioner för äldre fram-och bakhjulen bilar kör. Ett av de mest anmärkningsvärda är Edelbrock, vars internt anpassa chocker anpassa sig till vägytan att leverera den bästa dragning för alla väglag. Dessa kostar mellan $ 350 och $ 450 en uppsättning, beroende på applikation.

Aftermarket chocker (Modern)

Himlen är gränsen för moderna ras och indragningar sport. Från Koni's $ 995 universella coil-over kit till $ 9. 300 JRZ Triple Justerbar Race enheter är den sena modellen fjädring tuner helt enkelt svårt att välja. Den enda gränsen för upphävandet tillbehör att moderna bilar är storleken av ägarens plånbok.


Relaterade artiklar


hur man kan anpassa integration strålkastare
Nissan Pathfinder underhåll
accord broms problem
hur du tar bort rök lukt från bilen - grön
insprutare underhåll
hur du ändrar ett tändningslås
Bästa sättet att rengöra insidan bilrutor
hur du ändrar EGR ventil på en Honda Odyssey
hur man kan återställa bilens lack
hur man använder ättika för att rengöra din bil