Behöver du verkligen att rost bevis ett fordon?

Behöver du verkligen att rost bevis ett fordon?

Tillsammans med blinker vätska och ljuddämpare lager, "rostskydd" verkar vara ett av dessa uttryck skrupelfria begagnade bil försäljare och mekaniker använda för att bända en från sin hårt intjänade dollar. Faktum är att i många områden, särskilt de söder om Mason Dixon raden där det sällan snöar, den verkligen är ett slöseri med pengar. Rostskydd (alias undercoating), som det kallas på bilar, skyddar endast botten av fordonet under vissa förutsättningar, men stannar långt ifrån att skydda hela bilen som namnet antyder. Men det har sina användningsområden

Historia

undercoating går tillbaka så långt som människan har gjort bilar som rostar. De första kända typer har av tallkåda och asfalt tar och var påförda exponerade järn komponenterna i segelfartyg att förhindra korrosion på grund av konstant salt-luft exponering. I själva verket är de flesta typer av underredsmassa som används för just detta ändamål. Henry Ford insett detta, när han började erbjuda underredsmassa som ett alternativ så långt tillbaka som 1940.

Funktion

Även undersidan av bilen sällan får sin vederbörlig uppmärksamhet, är det faktum att det är denna okända hjälte som bär den tyngsta delen av vägen s många övergrepp. Den mest skadliga av dessa är utan tvekan det salt som används för att rensa frusna vägar av is. Medan ganska inert i sin fasta form, inte salt smälta snö och blir absorberas i vattnet som bildas i vägen. Denna starkt frätande saltvatten stannar i det små sprickor hittats under alla bilar och fortsätter att äta allt den kommer i kontakt med.

I dessa miljöer kan underbeläggning bevisa ganska ovärderligt både som en anti-korrosiva och en fogmassa. Vissa fordon har ställt betydande strukturella skador från salt exponering efter så få som två vintrar, bör så underbeläggning anses ett måste om fordonet är verksam i dessa villkor.

Typer

Alla underredsmassa är i huvudsak samma, eftersom det är i huvudsak en tjock lim som är designade för att hålla vått och klibbigt så länge som möjligt. De flesta undercoating innehåller bindemedel, såsom asfalt eller epoxy, och fasta komponenter, såsom glasfiber eller keramik knutor. Dessa solida komponenter bidrar till att stärka undercoating och i vissa fall, kan ge en betydande mängd av ljuddämpande.

Affären gummerade undercoatings är i huvudsak en spray-on, rumstemperatur vulkaniserande tätningsmedel. Dessa typer brukar gå på för tunn för att ge tillräckligt skydd och är ökända för att utveckla bubblor och fånga vatten mot chassit.

Mindre bra

Om de lämnas åt sitt öde, underbeläggning kommer så småningom hårdnar och börjar nagga, så det är bara inte en uppsättning och glöm förfarandet. Undercoating kan lägga en stor del av vikt, särskilt de gammaldags asfalt-typer om som på tjockare än nödvändigt. Men den stora nackdelen att någon form av "rostskydd" är att, felaktigt tillämpas och upprätthålls, kan de faktiskt öka graden av bilens förfall. Om ett särskilt tunn del är direkt komplement till den bredare delen, den tunnare delen kan nagga samt fälla fukt mellan den bredare delen och kroppen, accelererande korrosion avsevärt.

Att köpa eller Verkställ

Fordonsindustrin samfundet har nådde en allmän conses att fabriken undercoating jobb är inte värda papperet de är faktureras. Generellt, tillverkare endast ett tunt skikt av de billigaste rostskydd finns på fabriken och är sannolikt redan sex månader gammal med den tid det når din uppfart.

Du kan använda egna rostskydd, men det kan vara värt pengarna att ta bilen till en butik som specialiserat sig på förfarandet. Som nämnts ovan kan felaktig tillämpning orsaka betydligt mer skada än nytta.


Relaterade artiklar


hur man kan stoppa rost evigt
hur man rengör auto vax
hur ställa in tiden på en 383 chevy motor
hur man byter en strålkastare på en Passat
hur man rengör hjulen utan skrubbning
Hur kan jag ändra tändstiftet i en chevy banbrytande?
Var är filter bränslet ligger på en 1987 Toyota Camry?
hur man thinner för att rengöra en bil före målning
vad ska du rent bränsle injektorer med?
syntetiska vs konventionella oljor