topplock ombyggnad verktyg

topplock ombyggnad verktyg

Topplock ombyggnad verktyg delas in i tre grundläggande kategorier: montering, demontering, mätning och bearbetning. För en snabb ombyggnad av huvuden lager cylinder i bra skick, det enda verktyg som krävs är de av montering /demontering gelikar. Men om mer omfattande ändringar önskas, antingen för prestanda eller reparation, kommer varje förfarande gå smidigare och leda till en högre kvalitet slutprodukt om vidareutnyttjande byggaren har rätt verktyg för jobbet

Du behöver:.
domkraft.
Pallbockar.
Standard nyckel in.
Tråget.
Nya bränslefiltret.

montering, demontering Verktyg

Den mest grundläggande verktyg som krävs för cylinderhuvud arbete är spärrhandtag och skiftnycklar som behövs för att ta bort huvudet från blocket och vipparmar och ventil täcka från huvudet. Ventil-våren kompressorer finns i två varianter: spak-typer och skruv-typer. Spaken-typer likna en kofot och är enklare att använda, men kan inte arbeta på många huvud typer. Skruv-typer kan användas på praktiskt taget varje ventil-våren, men kräver lite mer tålamod och skicklighet att använda.

Mätning Verktyg

inne /ute mätning ringa bromsok är de mest grundläggande och mångsidiga mätverktyg som krävs och kommer att tjäna mest behoven i fråga. En höjd mätare fungerar på samma sätt en uppringd bromsok och tillåter användaren att mäta saker som öppna och installeras våren höjd och ventil-guide höjd. För att portera ändamål är en inre diameter snap gauge hjälp för att bestämma hamn dimensioner, och dess fjäderbelastade konstruktion hjälper portvaktaren att upptäcka diameter varianserna snabbt.

Valve Guide Machining

En sorter av borr-baserade vägtullar tillgänglig för bearbetning och efterbehandling ventil-guider. Kärnborrning och brotschning combos är tillgängliga för alla typer av ventilstyrningar inklusive brons och gjutjärn. Dessa brotschar är i regel antingen HM eller titannitrid belagda, som täcker praktiskt taget alla typer av ventil-guide som finns tillgänglig. Guide storleksändring kit inkluderar ändra storlek Arbors (knurlers) och en rad brotschar för att uppnå rätt ventilspel för de flesta motorer. Guide liner installation kit innehåller allt som behövs för att tråka, installera, storlek, trim och avsluta ventilstyrningar. Men med tanke på kostnaden för dessa kit, kan det vara mycket billigare att helt enkelt ha en verkstad göra jobbet åt dig.

Övrig bearbetning Verktyg

Många typer av fräsar ventilsäte är tillgängliga för renovering dessa avgörande ytorna. Tre-vinkel sits grinders kosta ungefär lika mycket som alla andra sorter, så dessa är allmänna föredra framför en enda vinkel typer. Bättre ventil-sits system (t. ex. Neway) använda flera komponenter för att möjliggöra den mångsidighet som krävs i professionella butiker. Ett brett sortiment av säte slipmaskiner och ventil verktyg tätning är tillgängliga för dem som behöver ändra sina huvuden för större resor eller en annan typ av tätning.

Prestanda Verktyg

Även om många av de verktyg som krävs för cylinderhuvud portering används i andra delar av återuppbyggnadsarbetet (som säte fräsar, mätare höjd, bromsok ringa och mätare snap), några är mer specialiserade eller farligare än portning stenar. Omfattande kit inkluderar både minst tre dorn längder, och de tre grundläggande portning medier: Hårdmetallskär, bitar sten och rullar patron.

Snabba filmaskiner av antingen den elektriska eller luft sort är acceptabla, men cool-running komforten i en luft-system föredras av mest.


Relaterade artiklar


däcken guide
hur ändrar bromsbelägg i en 2002 banbrytande
hur du lägger till olja i en 1955 Chevrolet Bel Air
hur man håller en bil från att bryta ner
hur man återställer ett däck bildskärmen på en 2007 Range Rover HSE
hur man tvättar och vaxa bilen
hur man fixar bleka huva kolfiber
fordon garantialternativ
hur man effektivt rengöra korroderade bil anslutningar batterikabeln
bil o2 sensor information